Backstage rondleiding

Leerlingen krijgen een kijkje achter de schermen

RONDLEIDING TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR

Vanwege de aanpassingen die Nationale Opera & Ballet noodgedwongen moet maken als gevolg van de COVID-19-uitbraak, kunnen we deze rondleiding tijdelijk niet aanbieden. 

Hoe worden decors zo snel gewisseld? Hoe wordt een pruik gemaakt? Waar blijven de kostuums na afloop van een productie? En hoe bereiden de zangers en dansers zich voor op een voorstelling?
Op al deze en nog veel meer vragen krijgen uw leerlingen een antwoord tijdens een rondleiding door Nationale Opera & Ballet.

Kijkje in de wereld achter de schermen

Behalve een theater waar je opera- en balletvoorstellingen kunt zien, is Nationale Opera & Ballet ook een productiebedrijf. Alle kostuums, rekwisieten en decors worden in eigen huis gemaakt. Tijdens een rondleiding zien de leerlingen de zaal waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt wordt en een van de balletstudio’s waar dansers repeteren. Ze brengen een bezoek aan het achtertoneel met alle technische faciliteiten zoals hefpodia, zwevende vloeren en belichting. Ook lopen zij langs de kostuumateliers van De Nationale Opera.

Verschillende niveaus en thema

Er is zoveel te zien dat een rondleiding voor leerlingen van elk niveau iets te bieden heeft. In overleg kan de rondleiding worden toegespitst op een specifiek thema. 

Praktische informatie

Voor: VMBO/HAVO/VWO
Wanneer: in overleg | op dit moment is deze rondleiding helaas niet te boeken vanwege maatregelen die we hebben moeten nemen in het kader van de corona-uitbraak. Zodra de rondleiding weer beschikbaar is, werken we deze pagina bij.
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: €60 per groep van 15 leerlingen

NB: De rondleiding kan enigszins aangepast aangeboden worden aan rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn. Indien u hier gebruik van wil maken horen wij dat graag bij uw aanmelding.

Meer weten?

Voor meer informatie over rondleidingen en boekingen, neem contact op via 020 551 8103 of rondleidingen@operaballet.nl.

Naast de Backstage-rondleiding bieden wij ook een rondleiding door ons theater aan. Klik hier voor meer informatie.