Backstage rondleiding

Hoe worden decors zo snel gewisseld? Hoe wordt een pruik gemaakt? Waar blijven de kostuums na afloop van een productie? En hoe bereiden de zangers en dansers zich voor op een voorstelling? Op al deze en nog veel meer vragen krijgen uw leerlingen een antwoord tijdens een rondleiding door Nationale Opera & Ballet.

Van toneel tot atelier

Behalve een theater waar opera-, ballet- en dansvoorstellingen plaatsvinden, is Nationale Opera & Ballet ook een productiebedrijf. Alle kostuums, rekwisieten en decors worden in eigen huis gemaakt.

Tijdens een rondleiding zien de leerlingen de zaal waar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt wordt en een balletstudio waar dansers repeteren. Ze brengen een bezoek aan het achtertoneel met alle technische faciliteiten zoals hefpodia, zwevende vloeren en belichting en lopen langs de kostuumateliers van De Nationale Opera. Er is zoveel te zien dat een rondleiding voor leerlingen van elk niveau iets te bieden heeft. In overleg kan de rondleiding worden toegespitst op een specifiek thema.

Naast de Backstage-rondleiding bieden we ook een rondleiding in het Decoratelier aan. (Deze is voor het VMBO ontwikkeld, maar kan ook worden toegespitst op leerlingen van andere niveau's.)

Praktische informatie

Voor: VMBO/HAVO/VWO
Wanneer: in overleg
Tijdsduur: 1 uur
Kosten: €60 per groep van 15 leerlingen

Meer weten?

Voor meer informatie over rondleidingen en boekingen, neem contact op via 020 551 8103 of rondleidingen@operaballet.nl.