Four seasons

Buitengewoon bruisend ballet

Choreografie: David Dawson, Wayne McGregor, Juanjo Arqués
Muziek: Max Richter, Leonard Bernstein, Marc André Dalbavie
Muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Boris Gruzin

Wanneer: dinsdag 7, donderdag 9, dinsdag 14, donderdag 16 april 2020 
Workshop: 14.30 – 17.30
Voorstelling: 20.15 – n.t.b.

In dit programma toont Het Nationale Ballet drie nieuwe creaties van drie internationaal gevierde choreografen. Van “associate artist” David Dawson wordt The Four Seasons gepresenteerd. Max Richters bewerking van Vivaldi’s beroemde vioolconcerten De vier Jaargetijden inspi­reerde Dawson om een groots en atletisch werk te maken, met als thema de levens­cyclus.

Het tweede ballet is van de Britse chore­ograaf Wayne McGregor en heet Yugen (Japans voor “sublieme schoonheid”). McGregor maakte een choreografie op Leonard Bernsteins compositie Chichester Psalms, waarin Hebreeuwse tekst, christelijke koormuziek en Broadway­jazz gemixt zijn. Prachtige lyrische dansscènes worden afgewisseld met krachtige dyna­mische groepsstukken.

De derde choreograaf is Juanjo Arqués, die als “young creative associate” aan Het Nationale Ballet verbonden is. Voor zijn ballet werkt hij samen met de Franse com­ponist Marc André Dalbavie, met wie hij eerder het ballet Homo Ludens maakte.

Voor alle drie de makers geldt dat het succes van hun werk ­- zo zeggen zij zelf ­- mede te danken is aan de bijzondere, intense samenwerking met componisten en decor­-, kostuum­- en lichtontwerpers.

DIMENSIES
mono­-, multi­- en interdisciplinair
traditie en innovatie

Inschrijven