Een lied voor de maan

Voorstelling over de kracht van muziek, naar het boek van Toon Tellegen.

De eenzame mol besluit een lied te schrijven om de maan op te vrolijken. De sprinkhaan repeteert met zijn orkest tot ze het lied helemaal onder de knie hebben en op een nacht geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest…?

Verhaal van Toon Tellegen

Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. De verhalen van Tellegen zijn wereldwijd geliefd vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Toen componiste Mathilde Wantenaar Een lied voor de maan las, werd ze onmiddellijk geraakt: ‘Het verhaal sprak meteen tot mijn muzikale verbeelding. Er komen belangrijke thema’s aan bod, zoals eenzaamheid, identiteit, teleurstelling en vriendschap. Het is ook een stuk over de kracht van muziek en de mogelijkheid om contact met elkaar te maken.’

Eindelijk te zien!

Een lied voor de maan was vorig jaar al helemaal klaar om gespeeld te worden toen Nederland in lockdown ging. Nu kunnen we de voorstelling dan eindelijk in première laten gaan.

Veilig met de bus naar het theater

De Nationale Opera speelt in het schooljaar 2020-2021 een reeks speciale schoolmatinees van Een lied voor de maan. Uiteraard letten we daarbij scherp op de veiligheid en volgen we steeds de geldende covid-19-richtlijnen. Om zoveel mogelijk leerlingen in staat te stellen onze voorstellingen te bezoeken, is gratis busvervoer mogelijk. Lees daarover meer op deze pagina.

Algemene informatie

Muziek: Mathilde Wantenaar

Libretto: Mathilde Wantenaar en Willem Bruls, naar het boek van Toon Tellegen 

Regie: Béatrice Lachaussée

Wanneer: 4, 5, 8, 9 maart 2021; om 11.00 (op 5, 8 en 9 maart) en om 13.30 (op 4, 5 en 9 maart)

Waar: CC Amstel, Cullinanplein 1, Amsterdam

Duur: circa 1 uur
Kosten: € 4,- per leerling, inclusief lesmateriaal, workshop en voorstelling
Geschikt voor: groep 4 t/m 6

Inschrijven