Prinses Turandot

Creëer in enkele weken tijd een origineel alternatief voor de eindmusical!

Bijzondere voorstelling, les van professionals

Presenteer met de klas een bijzondere muziektheatervoorstelling. Ondersteund door docenten van De Nationale Opera studeert de klas in een paar weken tijd een opera in. Het verhaal is gebaseerd op de opera Turandot van Giacomo Puccini. De muziek is bewerkt door Toek Numan, specialist op het gebied van muziek voor kinderen.

Prinses krijgt een koekje van eigen deeg

Prinses Turandot weigert te trouwen met elke man die haar een aanzoek doet. Zij geeft hen drie raadsels op en bij een fout antwoord gaat onherroepelijk hun kop eraf. Op een dag arriveert een onbekende prins die de drie raadsels weet op te lossen. Maar voor hij toestemt in een huwelijk moet de prinses op haar beurt achter zijn werkelijke naam zien te komen...

Professionele ondersteuning, tekst van kinderboekenschrijver

Bij Prinses Turandot hoort een digitaal lespakket met tekst, muziek en oefenmateriaal dat voorafgaand aan de les kan worden gebruikt. Ook geeft het tips voor de aankleding en zijn er achtergrondverhalen, geschreven door kinderboekenschrijver Arend van Dam. Met behulp van dit lespakket maken en spelen de leerlingen echt hun eigen voorstelling. Een zangcoach en een pianist van De Nationale Opera zullen het hele proces begeleiden. Op aanvraag kan er ook een theaterdocent aan het team worden toegevoegd.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Waar: op school
Duur: ±12 lessen inclusief generale repetitie en voorstelling
Kosten: op aanvraag, afhankelijk van groepsgrootte en duur van het project
Geschikt voor: groep 7 en 8

Inschrijven