Opera in je klas

Kinderen leren in één les wat opera is en zingen aan het eind samen een lied op een schoolplein

Zangles en spelopdrachten

Opera in je klas laat leerlingen kennismaken met opera. Een operazangeres zingt een aria in de klas en geeft een korte zangles met een aantal spelopdrachten. De nadruk ligt op zang als expressiemiddel. Hoe klinkt verdriet of verliefdheid? Hoe kun je je stem gebruiken om een verhaal te vertellen? Hoe kan de muziek je helpen om een tekst te onthouden? Al doende leren de leerlingen over muziek, theater en opera.

Lied op het schoolplein

Als afsluiting zingt de zangeres samen met alle kinderen, docenten, ouders en verzorgers een speciaal lied op het schoolplein. Dit vindt plaats aan het eind van de lesdag zodat ouders en leerkrachten kunnen komen kijken. Het optreden duurt maximaal 10 minuten. Bij de les hoort een digitaal lespakket, dat voorafgaand aan de zangles wordt gebruikt. Alle klassen kunnen aan dit project meedoen. Zo kan er een verbindende werking van het project uitgaan.

Rondleiding door het theater

Opera in je klas is op aanvraag te combineren met een rondleiding door Nationale Opera & Ballet. Deze wordt op een nader te bepalen dag in de periode voor of na de workshop gepland.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Duur: maximaal 45 minuten (excl. het optreden op het schoolplein)
Kosten: € 4 per leerling
Groepsgrootte: max. 30 leerlingen
Geschikt voor: groep 1 t/m 8

Inschrijven