Magie en muizenissen

Maak in één middag een eigen versie van De Notenkraker.

Een droom van een ballet

Het beroemde sprookjesballet De notenkraker vertelt het verhaal van Clara die een notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Clara gaat slapen, danst ze in haar droom met de notenkraker, totdat ze worden aangevallen door de Muizenkoning en zijn leger muizen. Clara en haar notenkraker weten te ontsnappen. Ze komen terecht in een magische wereld en reizen langs verre landen... Het Nationale Ballet danst sinds 1996 zijn eigen versie van dit ballet: Notenkraker & Muizenkoning.

Danspassen, kostuums en expressie

Tijdens de workshop brengen de leerlingen het verhaal samen tot leven. In korte tijd maken ze kennis met de diverse aspecten van ballet: van oefenen tot inleven en van kostuums kiezen tot presenteren op muziek, in echt theaterlicht en een klein decor. Voor wie wil, zijn er tot slot spitzen om zelf even te proberen! De workshop vindt plaats in een studio van Nationale Opera & Ballet, maar kan in aangepaste vorm ook op school worden gegeven.

Professionele begeleiding

De les wordt gegeven door een professionele dansdocent. Er zijn twee varianten, één voor kleuters / onderbouw en één voor de midden- en bovenbouw. Voor deze workshop is het belangrijk dat de leerlingen trainings- of gymnastiekkleding meenemen.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Waar: in Nationale Opera & Ballet of op school
Duur:
- groep 1 t/m 3: 1,5 uur incl. korte pauze
- groep 4 t/m 8: 2 uur incl. korte pauze Kosten: € 4 per leerling, incl. lesmateriaal na afloop
Groepsgrootte:
- groep 1 t/m 3: max. 20 leerlingen
- groep 4 t/m 8: max. 25 leerlingen
Kosten: € 4 per leerling, inclusief lesmateriaal na afloop
Geschikt voor: groep 1 t/m 8

Inschrijven