De kleine zeemeermin

Maak in één middag een operaversie van het sprookje van de kleine zeemeermin

Om samen te kunnen zijn met een mensenprins laat de kleine zeemeermin Rusalka laat haar vissenstaart omtoveren in echte benen. Maar in ruil voor die betovering moet ze haar mooie stem afgeven. Zal het Rusalka lukken om zonder stem haar prins te veroveren?

Het sprookje van de kleine zeemeermin

Veel kinderen kennen de Disneyfilm De kleine zeemeermin, gebaseerd op een sprookje van Andersen. Hetzelfde verhaal was uitgangspunt voor de prachtige opera Rusalka van de Tsjechische componist Dvořák. In deze workshop werken we met het verhaal en de muziek van deze opera, aangevuld met muziekstukken van bekende componisten als Mozart, Händel en Verdi.

Zingen en acteren met live begeleiding

Alle aspecten van opera komen tijdens deze workshop aan bod. De leerlingen zingen een prachtig maanlied, dansen als zeemeerminnen en gebruiken hun lichaam als percussie-instrument. De workshop vindt plaats in een studio van Nationale Opera & Ballet, met kostuums en theaterlicht. Maar we kunnen de workshop ook op school realiseren. De les wordt gegeven door een workshopdocent en begeleid door een pianist. We bieden drie varianten: voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Elk kind kan meedoen op zijn eigen manier!

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de workshop is er lesmateriaal om naar eigen inzicht in de klas te gebruiken. De workshop wordt aangepast op de mate van voorbereiding.

Ook beschikbaar als Operadag

Deze workshop kan ook worden uitgebreid als Operadag bij u op school, voor alle groepen. Onder leiding van een ervaren artistiek team maken en repeteren de leerlingen in een dag zelf een heuse muziektheatervoorstelling op school, die aan het einde van de dag kan worden uitgevoerd voor medeleerlingen, docenten en ouders / verzorgers. Voor meer informatie, neem contact met ons op via educatie@operaballet.nl.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Duur: 1 tot 2 uur
Kosten: € 4 per leerling
Groepsgrootte: max. 30 leerlingen
Geschikt voor: groep 1 t/m 8

Inschrijven