Dansdag op school

Maak in één dag je eigen dansvoorstelling op school.

Tip: zeer geschikt als seizoensafsluiting!

Verschillende dansen aangeleerd door balletdocenten

Een dansvoorstelling op school gedanst door uw leerlingen? Dat kan! Dansdocenten studeren met uw leerlingen verschillende choreografieën in op beroemde balletmuziek. U kunt kiezen voor de voorstelling Coppelia, Don Quichot, Notenkraker & Muizenkoning, Cinderella of Tutu Much. De projecten zijn geschikt voor alle groepen; elk kind kan meedoen op zijn eigen manier.

Voorbereiding in de ochtend, ’s middags optreden

’s Ochtends beginnen de dansrepetities onder leiding van dansdocenten. Tegelijkertijd worden decor, programmaboekjes en/of kostuums gemaakt onder leiding van leerkrachten. ’s Middags om 15.00 uur vindt de presentatie voor ouders en belangstellenden plaats in de aula of gymzaal.

Projects Unlimited

De dansdag op school wordt gerealiseerd in samenwerking met Projects Unlimited. Projects Unlimited verzorgt danseducatie onder begeleiding van professionele dansdocenten op scholen door het hele land. De leerlingen maken kennis met alle aspecten die komen kijken bij het maken van een voorstelling. Ze tonen vaak onvermoede talenten en werken met elkaar samen. Meer informatie: projectsunlimited.nl

Projecten

De projecten zijn geschikt voor alle groepen.

  • Coppelia: uiterlijke schijn of innerlijke schoonheid? Dat is de vraag in dit eigentijdse sprookje.
  • Don Quichot: op zoek naar zijn Dulcinea strijdt Don Quichot met zijn knecht Sancho Pancha voor rechtvaardigheid.
  • Notenkraker en Muizenkoning: Clara, Frits en de Notenkraker vechten tegen de Muizenkoning, vanuit een Amsterdams grachtenpand rond Sinterklaastijd.
  • Tutu Much: prachtige dansen uit voorstellingen van Het Nationale Ballet.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Waar: op school
Duur: een schooldag
Kosten: op aanvraag, afhankelijk van groepsgrootte
Geschikt voor: groep 1 t/m 8

Inschrijven