Balletbox Coppelia

Kinderen in het speciaal onderwijs maken kennis met verschillende aspecten van dans

Gemaakt voor en samen met het speciaal onderwijs

De Balletbox bestaat uit een reeks danslessen die zijn ontwikkeld in samenwerking met het speciaal onderwijs en een studenten-adviesgroep van de Universitaire PABO. Tijdens deze lessen maken kinderen kennis met diverse aspecten van dans. De dansworkshops worden aangepast aan het niveau en de belevingswereld van de groep.

Coppelia

De Balletbox is losjes geïnspireerd op de voorstelling Coppelia van Het Nationale Ballet waarin verschillende dansstijlen voorbijkomen, van klassiek tot rock & roll en van Spaans tot hiphop. Het verhaal gaat over de geheimzinnige Dr. Coppelius die probeert zijn levensechte poppen (robots) tot leven te wekken. Met een van die poppen, de mooie Coppelia, brengt hij het hoofd op hol van sportleraar Franz. Maar Franz’ échte vriendin, Zwaantje, weet hem gelukkig net op tijd te redden.

Danslessen en eventueel een eindpresentatie

In aansluiting op de dansworkshops zijn er verbindingslessen ontwikkeld om in de klas te gebruiken. Het project dient om kinderen vooral te ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. De Balletbox bestaat uit minimaal 6 danslessen die − indien mogelijk en gewenst − resulteren in een presentatie voor ouders en leerkrachten. Voordat de workshops op school plaatsvinden wordt er een kennismaking met de leerkrachten en de dansdocent gepland op een nader af te spreken datum.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Waar: op school
Duur: minimaal 6 lessen van 45 minuten
Geschikt voor: cluster 3 en 4

Prijs op aanvraag

Inschrijven