Ballet met je klas

Binnen een lesuur ontdekken de leerlingen wat ballet is en gaan ze zelf met dansbewegingen aan de slag.

Workshop tijdelijk niet beschikbaar

Vanwege de aanpassingen die Het Nationale Ballet noodgedwongen moet maken als gevolg van het coronavirus, kunnen we deze workshop tijdelijk niet aanbieden. Andere workshops van Nationale Opera & Ballet zijn gelukkig nog steeds te boeken!

Ontmoeting met een balletdanser (groep 5 t/m 8)

Wat moet je als balletdanser allemaal kunnen? Hoe kun je al die bewegingen onthouden? En waarom wordt er op spitzen gedanst?
Tijdens deze workshop maken leerlingen kennis met ballet. Twee jonge dansstudenten van de Nationale Balletacademie en een dansdocent bezoeken de klas. De kinderen zien een dagelijkse warming up van de dansers en oefenen samen met de dansers diverse balletpassen en -bewegingen. Daarbij kunnen ze alles vragen over het werk en leven van een danser. 

Als afsluiting wordt een pas de deux gedanst voor de leerlingen en dansen alle leerlingen een korte choreografie voor de dansers. De workshop biedt leerlingen een praktische introductie op de wereld van klassiek ballet en het beroep van balletdanser.

Balletworkshop op thema (groep 1 t/m 4)

Voor groepen 1 t/m 4 bieden we Ballet met je klas aan in aangepaste vorm. Een dansdocente geeft in de speelzaal een balletworkshop gebaseerd op een thema dat aangeleverd kan worden door de school. Dit thema zal ook terugkomen in een gezamenlijke einddans.

Ondersteunend lespakket en rondleiding

Bij de les hoort een digitaal lespakket dat voorafgaand aan de les wordt gebruikt. Alle klassen (vanaf groep 5) kunnen aan dit project meedoen. Zo kan er een verbindende werking van uitgaan. Deze introductie-les kan bovendien worden benut als opmaat naar een van onze andere dansprojecten. Ballet met je klas is op aanvraag te combineren met een rondleiding door het theater van Nationale Opera & Ballet of een bezoek aan een van de schoolmatinees van Het Nationale Ballet.

Praktische informatie

Wanneer: in overleg
Duur: maximaal 45 minuten
Kosten: € 4 per leerling, incl. lesmateriaal
Groepsgrootte: 20 tot 25 leerlingen
Ruimte: gym- of speelzaal
Geschikt voor:
- groep 5 t/m 8 (balletworkshop met dansers van de Nationale Balletacademie)
- groep 1 t/m 4 (balletworkshop gebaseerd op thema)