We helpen u graag op weg

Heeft u een vraag over het streamen van een online voorstelling? We hebben veelgestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

- - -

Inloggen en vóór het streamen

Waar kan ik de online stream van voorstellingen vinden?

De stream van Dancing Apart Together wordt op za. 3 oktober om 19:00 uur op operaballet.nl/online gepubliceerd.
De stream van FAUST[working title] wordt op zo. 4 oktober om 19:00 uur op operaballet.nl/online gepubliceerd.
De stream van Hans van Manen - Live wordt op za. 10 oktober om 19:00 uur op operaballet.nl/online gepubliceerd.
De stream van Ritratto wordt op zo. 11 oktober om 19:00 uur op operaballet.nl/online gepubliceerd.

Hoe krijg ik toegang tot een betaalde stream?

U klikt bij een voorstelling op operaballet.nl/online, op de button ‘Ik wil toegang’. Er opent een nieuw venster, en u klikt nogmaals op ‘Ik wil toegang’. U wordt gevraagd om in te loggen. Dit kan direct met uw Gmail- of Facebook-account. U kunt ook een account aanmaken met uw eigen emailadres. Klik hiervoor bovenaan op ‘Registreren’. Vul uw gegevens in, en klik op de button ‘Registreren’. U heeft nu een account aangemaakt en wordt nu automatisch ingelogd. Klik nogmaals op ‘Ik wil toegang’. U wordt doorgestuurd naar de betaalmodule.

Kies in de betaalmodule met welk betaalmiddel u wilt betalen: iDeal of Creditcard. Vul de gegevens in, en klik op ‘Betaal’. Nadat de betaling is afgerond zal u worden teruggeleid naar de website van NO&B. U ziet dan de tekst ‘Succes!’ op uw beeldscherm staan. De betaling is geslaagd. Klik op de button ‘Ga naar video’ om terug te keren naar de video.

U heeft een bevestiging van uw betaling in uw email ontvangen. Ook hier vindt u de link naar de stream.

Ik heb een kortingscode ontvangen, hoe kan ik deze verzilveren?

U heeft een code ontvangen voor Live en/of Ritratto, hiermee heeft u gratis toegang tot de stream. Een beknopte uitleg:

  • U klikt op de button 'Ik wil toegang’ - deze verschijnt voor Live op 10 oktober 17:00 uur en voor Ritratto op 11 oktober om 17:00 uur. Er opent een nieuw venster. U klikt nogmaals op ‘Ik wil toegang’.
  • U wordt gevraagd om in te loggen. Dit kan met uw Gmail- of Facebook-account. U kunt ook een account aanmaken met uw eigen emailadres. Klik hiervoor bovenaan op ‘Registreren’. Vul uw gegevens in en klik op de button ‘Registreren’. U heeft nu een account aangemaakt en wordt automatisch ingelogd.
  • Klik nogmaals op ‘Ik wil toegang’. U wordt doorgestuurd naar de betaalmodule. Hier vult u uw code in. Deze vindt u terug in de e-mail die u eerder van ons heeft ontvangen.
  • U ziet de tekst ‘Succes!’ op uw beeldscherm staan. De (gratis) betaling is geslaagd. Klik op de button ‘Ga naar video’ om terug te keren naar de video. U heeft een bevestiging in uw email ontvangen. Ook hier vindt u de link naar de stream.

Let op: wanneer u de code heeft verzilverd heeft u 48 uur om de voorstelling te bekijken. Wilt u de voorstelling op een later moment nog eens bekijken? Dan kunt u de code opnieuw verzilveren. U heeft opnieuw 48 uur toegang tot de stream.

Ik heb de stream gekocht, maar ik heb geen toegang?

Let op: om de stream te bekijken moet u ingelogd zijn met het account waarmee u de stream heeft gekocht.

Kan ik een betaalde stream ook bekijken zonder een account?

U kunt inloggen met uw Gmail- of Facebook-account of door met uw emailadres een nieuw account aan te maken. Het is niet mogelijk om een betaalde stream te bekijken zonder account.

Kan ik bij het bestellen van een online ticket ook inloggen met mijn NO&B-account?

U kunt inloggen met uw Gmail- of Facebook-account of door met uw emailadres een nieuw account aan te maken. Het is niet mogelijk om in te loggen met uw NO&B-account.

Welke betaalmethoden zijn beschikbaar voor het kopen van een stream?

Wij accepteren iDeal en Creditcard betalingen.

Hoe krijg ik na mijn bestelling toegang tot de stream van de voorstelling?

Nadat u uw bestelling heeft afgerond, ontvangt u een email met de link die u toegang geeft tot de stream. Of klik op ‘Ga naar video’ nadat u uw betaling heeft afgerond.

Vanaf wanneer is de stream beschikbaar?

De stream van Dancing Apart Together is beschikbaar vanaf za. 3 oktober 19:00 uur op operaballet.nl/online.

De stream van FAUST [working title] is beschikbaar vanaf zo. 4 oktober 19:00 uur op operaballet.nl/online.

De stream van Hans van Manen - Live is beschikbaar vanaf za. 10 oktober 19:00 uur op operaballet.nl/online.

De stream van Ritratto is beschikbaar vanaf zo. 11 oktober 19:00 uur op operaballet.nl/online.

Is het online ticket van de stream overdraagbaar?

De toegangslink voor de stream is gekoppeld aan het account waarmee u hebt ingelogd en is dus niet overdraagbaar naar anderen.

Hoelang van tevoren kan ik inloggen bij de stream?

U kunt vanaf een half uur voordat de stream beschikbaar is (zie antwoord vraag op de vraag "Hoe krijg ik na mijn bestelling toegang tot de stream van de voorstelling?") de link uit uw mail openen om toegang te krijgen tot de stream. U krijgt dan een scherm te zien met de tekst “Voorstelling vanaf 19:00 hier te bekijken”.
Wel start de stream pas op het aangekondigde tijdstip. De play-button komt dan ook pas om 19:00 uur in beeld te staan. Wanneer u deze button in beeld ziet verschijnen kunt u hierop klikken en de stream bekijken. De stream start dus niet automatisch!

Hoelang blijft de stream van de voorstelling voor mij beschikbaar?

Vanaf de aankoop van uw online ticket heeft u 48 uur toegang tot de stream.

Streamen via uw televisie

Hoe kan ik de stream op mijn televisie bekijken?

Om de voorstelling af te spelen op uw televisie, moet u een streamingapparaat aansluiten op uw televisie. De meestgebruikte streamingapparaten zijn Apple TV en Google Chromecast.

Meer informatie:
Heeft u een Apple TV? Meer informatie vindt u op https://support.apple.com/nl-nl/HT207254
Heeft u een Chromecast? Meer informatie vindt u op https://support.google.com/chromecast

Het streamicoon verschijnt niet in beeld. Wat nu?

Maakt u gebruik van Google Chromecast, open www.operaballet.nl/online dan in de browser Google Chrome.
Maakt u gebruik van Apple TV, open www.operaballet.nl/online dan in de browser Safari.
Zorg dat zowel uw laptop/telefoon waarop u de stream afspeelt, alsmede uw streamingapparaat, zijn verbonden met dezelfde wifiverbinding.

Tijdens het streamen

De stream hapert. Wat nu?

Wanneer de stream hapert kan dit verschillende oorzaken hebben, de meest voorkomende oorzaak is een trage internetverbinding.
Enkele tips:
• Stel een lagere videokwaliteit in. Klik hiervoor op het tandwieltje rechtsonder in beeld. Klik op Videokwaliteit. Klik op 360p.
• Zorg ervoor dat zowel uw laptop/telefoon waar u de stream op afspeelt, alsmede uw streamingapparaat, zijn verbonden met dezelfde wifiverbinding.
• Maakt u gebruik van Google Chromecast? Open www.operaballet.nl/online dan in de browser Google Chrome. Start de stream vanuit deze browser.
• Maakt u gebruik van Apple TV? Open www.operaballet.nl/online dan in de browser Safari. Start de stream vanuit deze browser.
• Controleer uw internetverbinding. U kunt hier een snelheidstest uitvoeren. Sommige verbindingen zijn helaas te traag om video’s met hoge kwaliteit af te spelen zonder buffering.  Als u bijvoorbeeld wilt streamen in HD-kwaliteit, bevelen we een snelheid van ten minste 5 Mbps aan. Is uw verbinding trager is dan 5Mbps, dan is uw verbindingssnelheid mogelijk te traag om de video te streamen.

Hoe zet ik de ondertiteling bij de opera aan?

Klik op het tandwieltje rechtsonderin beeld. Hier kunt u, indien beschikbaar, de ondertiteling aanklikken. 

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op via kassa@operaballet.nl of 020 6255 455. De kassa is bereikbaar op maandag t/m vrijdag 12.00 - 18.00 uur en zaterdag, zondag en feestdagen 12.00 - 15.00 uur. Op zon- en feestdagen zonder (fysieke) voorstellingen is de kassa gesloten.