BIOGRAFIEËN DE NATIONALE OPERA STUDIO 2020-2021

Vanaf 1 september 2020 maken de volgende jonge artiesten deel uit van De Nationale Opera Studio:

FREDERIK BERGMAN

De Nederlandse bas-bariton Frederik Bergman heeft in 2012 zijn studie aan het conservatorium in Tilburg afgerond. Gedurende enige jaren werd Frederik gecoacht door de Nederlandse bas-bariton Harry Peeters. In 2017 begon Frederik bij zijn huidige coach Rosemary Joshua. Dit resulteerde in zijn eerste samenwerking met De Nationale Opera als Abraham in Clemency (2018), Hermann in Les contes d’Hoffmann (2018) en Le berger in Pelléas et Mélisande (2019). Ook trad hij op met het Radio Filharmonisch Orkest en de Nederlandse Reisopera. Bij de Nederlandse Reisopera zong hij in La Bohème en bij Opera Zuid zong hij in Die Zauberflöte. In seizoen 19/20 zingt hij bij DNO de rol van Jacob Epstein in Willem Jeth’s Ritratto en de Jachtopziener in Rusalka. Volgend seizoen maakt Frederik ook zijn debuut in Het Concertgebouw in de ZaterdagMatinee. Daar zal hij de rol van Stárek in de opera Jenufa zingen. Later in het seizoen zingt hij diverse rollen bij DNO, onder meer Brander in La Damnation de Faust.

‘Een verhaal vertellen en lang de aandacht van het publiek vast weten te houden, is echt een kunst. Ik weet zeker dat ik dat bij de Opera Studio kan leren. Daarnaast kijk ik ernaar uit om veel samen te doen met deze fantastische groep.’

LOCHLAN BROWN

De Australische pianist en dirigent Lochlan Brown begon zijn opleiding aan de Lisa Gasteen National Opera School. Hij verhuisde naar New York voor een Master aan Mannes College, waar hij zich specialiseerde in orkestdirectie en pianobegeleiding. Daarvoor ontving hij de Newton Swift Piano Award voor begeleiding en kamermuziek. Lochlan werkte voor verschillende gezelschappen in New York en bracht een jaar in Rome door als Fabbrica Maestro Collaboratore bij het Teatro dell’ Opera di Roma. Ook heeft Lochlan gewerkt als assistent-dirigent voor verschillende producties van het Miami Music Festival van Manhattan School of Music. Recentelijk maakte hij zijn Europese debuut als dirigent in een productie van Bernstein’s Candide bij de Nationale Opera van Litouwen. In seizoen 19/20 bij DNO was Lochlan repetitor bij Nabucco en Ritratto. Volgend seizoen is hij tweede repetitor bij de productie van Gerald Barry’s Alice’s Adventures Under Ground.

DNO heeft een reputatie voor spannende en innovatieve projecten en daar houd ik van. Ik kan niet wachten intensief met de zangers samen te werken. Als je samen een opera maakt is het enorm belangrijk om betrokken te zijn bij het proces dat de zangers doormaken.

SAM CARL

Bas-bariton Sam Carl groeide op in Londen. Hij volgde zijn zangopleiding aan The Guildhall School of Music & Drama, waar hij in 2018 Samling Scholar was en masterclasses volgde bij John Tomlinson. Hij trad op als solist in onder meer Händels MessiahDie SchöpfungMessa di Gloria en Verdi’s Requiem. Hij was in de zomer van 2019 Jerwood Young Artist bij Glyndebourne Festival Opera. Op zijn repertoire staan onder meer Alfonso in Così fan tutte, Bottom in Midsummer Night’s Dream, The Secret Police Agent in Menotti’s The Consul, Betto di Signa in Gianni Schicchi en Lord Dunmow in A Dinner Engagement. In seizoen 19/20 maakt hij zijn DNO debuut als Filippo Marinetti in Ritratto. Daarnaast is hij deelnemer in de finale van de Belvedere Competition in Jurmala (Letland). Volgend seizoen keert hij terug bij DNO als Antonio in Le Nozze di Figaro and Lesbo in Agrippina. Ook zingt hij in Het Concertgebouw de rol van Tweede Priester in Il Prigioniero onder leiding van Franck Ollu.

Ik wil me hier heel graag focussen op mijn techniek en die naar een zo professioneel mogelijk niveau tillen. Ook wil ik heel graag veel leren over het vertellen van een verhaal. Het voelt goed om Rosemary Joshua als coach te hebben: ze kan zich heel goed in ons zangers verplaatsen.’

VERITY WINGATE

Sopraan Verity Wingate studeerde af aan The Guilhall School of Music and Drama en The Royal Academy of Music. Ze maakte deel uit van het Alvarez Young Artist Programme, Samling Institute en Mendelssohn Foundation. In de zomer van 2018 maakte Verity haar operadebuut als Pamina in Die Zauberflöte bij Garsington Opera. Ook vervulde ze solorollen bij The Barbican, Wigmore Hall, LSO St. Luke’s en het Gewandhaus in Leipzig. Ze won de prestigieuze Leonard Ingram Award (2018) en de Paul Hamburger Prize. Recentelijk zong ze bij De Nationale Opera de rol van Elisetta in Il matrimonio segreto en Anna in Nabucco. In 2020, zingt ze de hoofdrol Luisa Casati in Willem Jeths’ Ritratto en Frasquita in Carmen.

Rosemary is een van de beste mensen in de operawereld – in het bijzonder als docent. Ik denk dat ik van haar veel kan leren over theatraliteit. Het is bijvoorbeeld lastig om altijd in je rol te kunnen kruipen, in het bijzonder in de repetitiestudio. Dat hoop ik dit jaar veel te trainen.

MAYA GOUR

De Portugees-Israëlische mezzosopraan Maya Gour rondde haar muzikale opleiding af aan de Mannes School of Music in New York City. In het seizoen 2019/2020 zong zij de rol van Tisbe in La Cenerentola bij de Seattle Opera, de rol van Rosina in Il Barbiere di Siviglia bij het Sacramento Philhamonic en de rol van Hänsel in Hänsel und Gretel bij de Music Academy of the West. Andere rollen in haar repertoire zijn Lucretia in The Rape of Lucretia van Britten, die ze zong in Oslo, het kind in Ravels L’enfant en les Sortilèges en de Abdes in Puccini’s Suor Angelica. Ook was Maya een ‘Young Artist’ bij de Sarasota Opera. Met veel plezier verwelkomen wij haar dit seizoen bij De Nationale Opera Studio.

'Deel uitmaken van de Opera Studio gaat intens en veeleisend zijn, maar het is precies wat ik op dit moment nodig heb: veel muziek leren, mijn zang verbeteren, werken met geweldige mensen en de kans krijgen om regelmatig op te treden.'

JOSE SIMERILLA ROMERO

Tenor Jose Simerilla Romero komt oorspronkelijk uit Buenos Aires, Argentinië en maakte deel uit van de ‘Young Artist’ programma’s van de Houston Grand Opera, de L.A. Opera en de Santa Fe Opera. Hij heeft deelgenomen aan verschillende zangcompetities en masterclasses en heeft recentelijk een scholarship ontvangen van de New York Opera Foundation, waarmee hij zijn muzikale opleiding kan voortzetten bij De Nationale Opera Studio. We zijn blij dat deze enthousiaste jonge tenor dit seizoen deel uitmaakt van ons team.

'Ik denk dat de Opera Studio mij kan helpen de transitie door te maken van jonge artiest naar professional, omdat ik hier veel kan repeteren en optreden en ik de kans krijg om in contact te komen met andere zangers en regisseurs bij De Nationale Opera.'

MAKSYM NAZARENKO

Bariton Maksym Nazarenko uit Kiev, Oekraïne studeerde onlangs af aan de Tchaikovsky National Academy of Music (Kyiv Conservatory). In 2014 won hij de eerste prijs bij de Ubelskaya Lastochka zangcompetitie in Minsk, Wit-Rusland. In 2019 was hij een finalist bij de International Hans Gabor Belvedere Vocal Competition in Wenen en won hij de eerste prijs bij de zangcompetitie in Kiev die de naam van bariton en Oekraïense held Vasily Slipak draagt.

LUBA PODGAYSKAYA

De Russische pianist en klavecinist Luba Podgayskaya woont en werkt al sinds 2008 in Nederland en volgt dit seizoen Daan Boertien op als trainee-repetitor. Nadat zij was afgestudeerd aan het Conservatorium van Sint-Petersburg, studeerde ze piano, klavecimbel en begeleiding aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Als repetitor heeft ze reeds ervaring opgedaan bij Opera Zuid en de Rotterdam Operadagen. Luba spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Russisch. We kijken ernaar uit dit seizoen met haar samen te werken bij De Nationale Opera Studio.

'Tijdens mijn tijd bij de Opera Studio wil ik elke dag het beste uit mezelf halen en genieten van wat ik nu doe. Dit is niet eens een doel, want het gebeurt op dit moment al!'