Recensie Ballet: Dutch Doubles

Ben je ook maar enigszins geïnteresseerd in dans, zang of spektakel? Dan is Dutch Doubles echt iets voor jou. Deze prachtige voorstelling van ongeveer twee uur bevat vier balletten met life muziek óp het podium, in plaats van alleen in de orkestbak.

Het eerste ballet bestaat uit verschillende duetten. Remy van Kesteren speelt op de harp, zingt en maakt ook nog met glazen water muziek (say what?!). De muziek lijkt wel uit een actiefilm te komen. Op het podium is er veel actie en afwisseling. Hierop volgt een duet met twee mannen: een rustig maar krachtig duet over de liefde in het algemeen. Ook het duet daarna met een man en een vrouw gaat over de liefde, maar het heeft dit keer een wat gevoeligere sfeer. Die twee rustige duetten zorgen ervoor dat het laatste stuk een ontzettende impact heeft. Bij dit stuk staat de succesvolle Wende Snijders met haar band op het podium. Het openingstafereel was al zo spectaculair dat het publiek bij het opgaan van het doek al begon te klappen. Dat enthousiasme hield de rest van het stuk aan. Net een popconcert!

Het meest bijzondere aan Dutch Doubles is dat het zo vernieuwend is. Door nieuwe dansformaties en door het gebruik van verschillende muziekgenres en live zang, wordt zichtbaar welke totaal nieuwe kanten ballet nog te bieden heeft. Een ontzettende aanrader, niet alleen vanwege het ballet maar ook zeker vanwege de muziek!

Opvallend aan dit ballet was:

  • Harpist Remy van Kesteren, hij deed in 2016 mee aan ‘Wie is de mol?’.
  • Er zitten een aantal duetten in Dutch Doubles waarbij het verschil in ervaring tussen de tweetallen opvallend is. .
  • Wende Snijders zingt allerlei gave liedjes én danst mee in het laatste stuk.
Trailer - Dutch Doubles