Recensie Ballet: Cinderella

Al na de eerste akte waren alle Spektakelaars om, wat een prachtig ballet is dit! Om te beginnen waren wij fan van de choreografie: er was een leuke afwisseling tussen prachtige duetten en ensemble walsen, maar ook zaten er ontzettend grappige stukjes in. In het ballet werd wat meer dan normaal toneelgespeeld door de dansers, wat het verhaal nog meer tot leven bracht. De mooie muziek van Prokofjev maakte het sprookje helemaal af.

Daarnaast waren we erg onder indruk van het decor en de zwierende, bontgekleurde kostuums. Van een balzaal met tientallen kroonluchters, een gigantische boom tot vliegende stoelen; kortom een groot Spektakel! Ohja, en alleen al het moment dat de pompoenkoets bijeen wordt getoverd, maakt dit ballet al de moeite waard om te bekijken! Echt betoverend!

Dus, ik denk dat het nu al wel duidelijk is dat wij dit echt een aanrader vinden! Probeer nog snel een kaartje te regelen (ook erg leuk voor de jongere familieleden) want volgens mij gaat de kaartverkoop heel hard! Veel plezier alvast!

Opvallend aan dit ballet:

  • Het verhaal is soms nét wat anders dan de Disney versie, dus lees je van te voren even in!
  • Er zitten veel grappige momenten in de voorstelling
  • Er wordt bijzonder gebruik gemaakt projecties

Door: Juliëtte de Groot, Spektakelaar