FEDORA nominatie voor Pierre Audi

Fin de partie is genomineerd voor de FEDORA GENERALI  Prize for Opera. Deze opera wordt geregisseerd door Pierre Audi, artistiek directeur van De Nationale Opera. De prijs wordt toegekend aan veelbelovende teams van coproducerende partners en kunstenaars die meewerken aan de creatie van nieuwe opera coproducties.

Fin de partie naar het beroemde toneelstuk van Samuel Beckett, is de eerste opera van György Kurtág, een van de grootste, hedendaagse componisten. Deze nieuwe opera is een coproductie met La Scala in Milaan, waar het in november 2018 in wereldpremière zal gaan. Deze wereldpremière wordt gedirigeerd door Markus Stenz en geregisseerd door Pierre Audi, die met deze productie zijn début maakt bij La Scala in Milaan.

Stem hier op dit bijzondere werk in de regie van Pierre Audi.

The European Circle of Philanthropists of Opera and Ballet, oftewel FEDORA (Fédération Européenne des Amis de l’Opéra), werd in januari 2014 opgericht met als doel opera en ballet levend te houden door de volgende generatie getalenteerde artiesten te ondersteunen. Dit bereiken ze door fondsen te werven voor nieuwe coproducties. FEDORA heeft twee prijzen te vergeven aan veelbelovende teams van coproducerende partners en kunstenaars die samenwerken aan de creatie van nieuwe opera of ballet coproducties: de GENERALI Prize for Opera en de FEDORA - VAN CLEEF & ARPELS Prize for Ballet. Voor deze laatste is het nieuwe ballet Ignite genomineerd van Juanjo Arqués, Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet.