Knutsel een dansmobile

Zet je lievelingsmuziek op en laat de dansers in je mobile met elkaar dansen!

Benodigdheden

• Houtjes voor de mobile, bijvoorbeeld lange sateprikkers, bamboestokjes of stokjes om planten op te binden. Takjes van een boom (bijvoorbeeld een oude paastak) zijn ook bruikbaar!
• Een printer en papier om de afbeeldingen uit te printen (liefst dik papier)
• Touwtjes, lintjes of draadjes wol om de afbeeldingen aan de stokjes te hangen.
• Knutselspullen: schaar, kleurpotloden, karton, lijm, plakband, glitter, stickers, etc.

Werkwijze

Stap 1
Print de kleurplaten uit en kleur ze in. Je kunt natuurlijk de plaatjes ook versieren met lapjes stof of glitter, wat je maar hebt.

 

Stap 2
Knip alle plaatjes uit. Het werkt het gemakkelijkst als je om de lijsten heen knipt. Maak een gaatje met een perforator (of anders met een schaar) aan de bovenkant van het plaatje. Je kunt de uitgeknipte plaatjes ook nog opplakken op een stukje (gekleurd) karton om ze extra stevigheid te geven.

 

Stap 3
Zaag of knip met een snoeischaar de houtjes op de verschillende afmetingen. Op de werktekening hieronder staan afmetingen en een voorbeeld van een mobile. Er is veel meer mogelijk, je kunt ook alle plaatjes als een slinger aan een touw hangen, of aan een grote tak!

 

Stap 4
Leg de houtjes neer zoals je je mobile wilt maken. Knoop met touw, sierlint of wol de plaatjes vast aan de houtjes. Schuif de touwtjes heen en weer over de stokjes totdat alles mooi in balans hangt. Plak dan een stukje plakband over de knoopjes om ervoor te zorgen dat de touwtjes niet meer kunnen verschuiven.
En klaar is je mobiel! Zet muziek aan en laat de dansers maar zwieren!