Verbouwing van het theater

Nationale Opera & Ballet creëert en produceert voorstellingen van topkwaliteit en biedt bezoekers een totaalbeleving. De publieksvoorzieningen zijn echter sinds de opening in 1986 niet meer aangepast aan de veranderende wensen van het publiek. In het algemeen is groot onderhoud aan het theater noodzakelijk, hetgeen we willen combineren met de langgekoesterde wens voor revitalisering van de publieksdelen van het gebouw. Op dit moment hebben we te weinig ruimte om optimaal aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

Het totale project beslaat een aantal jaren omdat alleen in de zomerperiode kan worden verbouwd. In het souterrain is inmiddels de nieuwe ruimte voor inleidingen en evenementen gerealiseerd, een belangrijke droom die werkelijkheid geworden is. Met deze ruimte kunnen we jeugdvoorstellingen, speciale programma’s voor scholen en activiteiten voor onze vaste en toekomstige bezoekers ontwikkelen en uitbreiden. De komende jaren worden de foyer en de entree verbouwd en wordt er gewerkt aan een plan om een café-restaurant te realiseren. De plannen voor de verbouwing lopen parallel aan de plannen van de Gemeente Amsterdam voor de verbouwing van het Stadhuis en het Waterlooplein.

Onze droom om het theater toekomstbestendig te maken en aan te passen aan de wensen van het publiek is niet mogelijk zonder steun van partners en bezoekers. Er zijn verschillende mogelijkheden om als bedrijf, stichting, fonds of particulier hieraan bij te dragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruth de Vries, 020-5518066 of r.dvries@operaballet.nl.

Partners die al bijgedragen hebben aan de totstandkoming:

Gemeente Amsterdam, BankGiro Loterij, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Zadelhoff Fonds, Desso, Gispen, Philips Lighting, AkzoNobel, VUE audiotechniek, Vrienden van De Nationale Opera, Het Nationale Ballet Fonds en donaties van onze bezoekers.