Nationale Opera & Ballet presenteert

Schmetterling Nederlands Dans Theater 1

Deze productie was te zien in mei 2020

Sol León & Paul Lightfoot / Damien Jalet

Het door de regering vooralsnog afgekondigde verbod op evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 ter bestrijding van het coronavirus, betekent dat Nationale Opera & Ballet tot die datum is gesloten. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

Om het jubileumseizoen en Paul Lightfoots periode als artistiek directeur af te sluiten, presenteert NDT Schmetterling. Net als een vlinder symboliseert deze avond het eeuwige proces van transformatie; één van de meest essentiële kwaliteiten van het huis NDT. Waar eerdere programma’s van dit seizoen ons meenamen naar het verleden en haar onmiskenbare invloeden op het heden tonen, streeft Schmetterling streeft ernaar om vooruit te kijken.

 

Het programma brengt het werk met dezelfde naam van Sol León & Paul Lightfoot. Schmetterling (2010) suggereert de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. Het werk is gezet op muziek van de indie rock band Magnetic Fields en de componist Max Richter. Daarnaast presenteert het een wereldpremière van het duo en een wereldpremière van Damien Jalet, een nieuw creatief gezicht voor het gezelschap. De veelgeprezen werken van de Belgisch-Franse Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch, en zetten aan tot denken. Dit wordt zijn choreografisch debuut bij NDT.

WereldpremièreDamien Jalet
WereldpremièreSol León & Paul Lightfoot
SchmetterlingSol León & Paul Lightfoot