Nationale Opera & Ballet presenteert

My Muse & Me Activiteiten Seizoen 2019/2020

Deze productie was te zien in september 2019

Voor alle benoemde Intro-activiteiten kun je 2 kaarten kopen. De leeftijd van je introducé(e) moet binnen de leeftijdscategorie van My Muse & Me vallen. (tussen 16-35 jaar oud)

Alle activiteiten voor leden van My Muse & Me

Deze evenementen zijn voor leden van My Muse & Me, het jongerenlabel van Nationale Opera & Ballet. Iedereen tussen de 16 en 35 jaar kan voor slechts €20,- per jaar lid worden van My Muse & Me, en zo niet alleen met korting naar opera en ballet, maar ook nog eens gratis deelnemen aan de activiteiten van My Muse & Me rond voorstellingen.

In het kort

 

PAGLIACCI / CAVALLERIA RUSTICANA - INTRO

Woensdag 11 september 2019 - 20:00 uur

Pagliacci en Cavalleria rusticana vormen samen de beroemdste tweeling uit de operageschiedenis. Liefde, ontrouw, verraad, jaloezie en moord vormen belangrijke ingrediënten in deze hoogtepunten uit het Italiaanse operarepertoire. (lees meer)

 

BEST OF BALANCHINE III - INTRO

Dinsdag 17 september 2019 - 20:15 uur
Vrijdag 20 september 2019 - 20:15 uur (uitverkocht)

De balletten van George Balanchine zijn nog steeds zo vernieuwend, inventief en tijdloos dat ze vaak vergeleken worden met de schilderijen van Picasso en de muziek van Stravinsky. In Best of Balanchine belicht Het Nationale Ballet de genialiteit én enorme veelzijdigheid van deze meesterchoreograaf. (lees meer)

De voorstelling op vrijdag 20 september is uitverkocht voor leden van My Muse & Me, maar er is een extra voorstelling beschikbaar gesteld op dinsdag 17 september. Koop dus gauw je kaartjes.

 

COSÌ FAN TUTTE - Operaflirt XL

Dinsdag 1 oktober 2019 - 19:00 uur (uitverkocht)
Dinsdag 8 oktober 2019 - 19:00 uur

Op 1 oktober presenteert De Nationale Opera Operaflirt XL: Così fan tutte. Het is een verhaal met vaart en het is jongeren op het lijf geschreven: niet alleen gaat het over jonge mensen, ook het decor en de kostuums vallen bij hen in de smaak. De generale repetitie van Così fan tutte op 1 oktober 2019 wordt daarom speciaal voor jongeren tot 35 jaar gereserveerd. (lees meer)

De voorstelling op dinsdag 1 oktober is uitverkocht voor leden van My Muse & Me, maar er is een extra voorstelling beschikbaar gesteld op dinsdag 8 oktober. Koop dus gauw je kaartjes.

 

ROMEO EN JULIA

Zaterdag 12 oktober 2019 - 19:30 uur (uitverkocht)
Woensdag 23 oktober 2019 - 19:30 uur (uitverkocht)

Op het postkantoor in het Italiaanse Verona komen nog wekelijks postzakken vol brieven binnen, geadresseerd aan ‘Julia Capulet, Verona’. Het zegt alles over hoe Romeo en Julia, Shakespeares beroemde tragedie, de harten van mensen over de hele wereld blijft raken. (lees meer)

De voorstelling op zaterdag 12 oktober is uitverkocht voor leden van My Muse & Me, maar er is een extra voorstelling beschikbaar gesteld op woensdag 23 oktober. Koop dus gauw je kaartje.

 

 

DIE WALKÜRE - INTRO

Woensdag 20 november 2019 - 18:00 uur (uitverkocht)
Woensdag 27 november 2019 - 18:00 uur (uitverkocht)

Nog eenmaal, nu écht voor de allerlaatste keer, is Die Walküre te zien - het meest aansprekende tweede deel uit ‘de Ring’- in de legendarische enscenering van Pierre Audi. Met het prachtige decor van George Tsypin en de kostuums van Eiko Ishioka. (lees meer)

De voorstelling op woensdag 20 november is uitverkocht voor leden van My Muse & Me, maar er is een extra voorstelling beschikbaar gesteld op woensdag 27 november. Koop dus gauw je kaartjes.

 

LA CENERENTOLA

Vrijdag 6 december 2019 - 20:00 uur

In La Cenerentola, in de regie van Laurent  Pelly, vindt Angelina  - oftewel Assepoester  -  de ware liefde bij haar prins. Ze wordt nu eens niet dwars gezeten door een gemene schoonmoeder, maar door een kwaadaardige stiefvader. (lees meer)

 

NOTENKRAKER & MUIZENKONING

Dinsdag 17 december 2019 - 20:15 uur (uitverkocht)

Met hun Notenkraker & Muizenkoning hebben Eagling en Van Schayk het aloude Notenkraker-verhaal omgedoopt tot een oer-Hollandse productie. Ze laten schaatsenrijders over de grachten zwieren en hun versie speelt zich niet af op kerstavond, zoals het verhaal van Hoffmann vermeldt, maar op een sinterklaasavond in Amsterdam, ergens rond 1810. (lees meer)

Deze voorstelling is uitverkocht voor leden van My Muse & Me. Vis je achter het net? Je kunt ook met MM&M-korting een sprintkaartje kopen. Log vanaf 13:00 uur op de dag vóór de voorstelling van je keuze in om de MM&M-sprintkorting te ontgrendelen en zoek vervolgens de voorstelling op die je wilt bezoeken.

 

RODELINDA

Donderdag 16 januari 2020 - 19:00 uur

Waarom was juist Händels opera Rodelinda zo geliefd bij het publiek? We leven mee met Rodelinda die voor een enorm dilemma staat. Trouw of macht? Het verhaal spreekt tot de verbeelding. Rodelinda's aria’s zijn doordrenkt van rouw, smartelijk verlangen en vreugde. (lees meer)

 

NABUCCO - INTRO

Donderdag 30 januari 2020 - 20:00 uur (uitverkocht)

Nabucco vertelt het verhaal over de koning van Babylonië in zijn strijd met de Joden. In een vlaag van waanzin eist Nabucco om als God te worden vereerd. Prompt wordt hij getroffen door de bliksem; zijn oudste dochter Abigaille, gebrand op macht, neemt de troon over. Nabucco geneest nog maar net op tijd van zijn waanzin. (lees meer)

Deze voorstelling is uitverkocht voor leden van My Muse & Me. Vis je achter het net? Je kunt ook met MM&M-korting een sprintkaartje kopen. Log vanaf 13:00 uur op de dag vóór de voorstelling van je keuze in om de MM&M-sprintkorting te ontgrendelen en zoek vervolgens de voorstelling op die je wilt bezoeken.

 

 

FRIDA - INTRO

Zaterdag 8 februari 2020 - 20:15 uur (uitverkocht)

Frida van choreografe Annabelle Lopez Ochoa is geïnspireerd op het levensverhaal van Frida Kahlo, een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw. De Mexicaanse Kahlo liet zich niet weerhouden door het noodlot dat haar trof, streed fanatiek tegen taboes en voor vrouwenrechten en haar zelfportretten waren wereldberoemd. (lees meer)

Deze voorstelling is uitverkocht voor leden van My Muse & Me. Vis je achter het net? Je kunt ook met MM&M-korting een sprintkaartje kopen. Log vanaf 13:00 uur op de dag vóór de voorstelling van je keuze in om de MM&M-sprintkorting te ontgrendelen en zoek vervolgens de voorstelling op die je wilt bezoeken.

 

GISELLE - INTRO

Donderdag 27 februari 2020 - 20:15 uur (uitverkocht)

Hoewel Giselle een van de oudst bewaarde balletten is, wordt het nog altijd wereldwijd gedanst. Met zijn levendige, kleurrijke eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscene en
de daaropvolgende onaardse, pure ‘witte akte’ behoort het tot de standaardwerken van het romantisch-klassieke repertoire. (lees meer)

Deze voorstelling is uitverkocht voor leden van My Muse & Me. Vis je achter het net? Je kunt ook met MM&M-korting een sprintkaartje kopen. Log vanaf 13:00 uur op de dag vóór de voorstelling van je keuze in om de MM&M-sprintkorting te ontgrendelen en zoek vervolgens de voorstelling op die je wilt bezoeken.

 

Foyeravond: All you can eat, drink, fight and f*ck

Maandag 2 maart 2020 - 20:30 uur

Wat gebeurt er met een maatschappij waarin alles mag en kan, zolang je maar betaalt? Zonder regels: all you can eat, drink fight and f*ck?! Well, that escalated quickly... Tijdens de foyeravond van Mahagonny staat dit thema dan ook centraal en kan je genieten van live optredens. Speciaal voor MM&M-leden geldt een toegangsprijs van maar €5, ook voor je introducée. Gebruik daarvoor de promocode MM&M. (lees meer)

 

FOUR SEASONS

Dinsdag 14 april 2020 - 20:15 uur

In Four Seasons toont Het Nationale Ballet  ‘the state of the art’ van het ballet met 3 nieuwe creaties van 3 internationaal gevierde choreografen. Zij injecteren de klassieke ballettechniek met nieuwe invloeden en impulsen en bewijzen dat het academische ballet in de 21ste eeuw buitengewoon bruisend, vernieuwend en uitdagend kan zijn. (lees meer)

 

DIE FRAU OHNE SCHATTEN

Zaterdag 2 mei 2020 - 19:00 uur

Met Die Frau ohne Schatten droomden Richard Strauss en Hugo von Hofmannsthal ervan de wereld een nieuwe Zauberflöte te schenken. Net als Mozart en Schikaneder wilden zij de werkelijkheid tonen in een symbolische vorm. (lees meer)

 

 

CARMEN

Zaterdag 16 mei 2020 - 19:00 uur

Bizet creëerde met Carmen een femme fatale van bijna mythische allure. Het was het exotische element dat zij als ‘zigeunerin’ personifieerde waaraan dit werk zijn succes dankt. Als vrijgevochten vrouw belichaamde Carmen het verborgen verlangen van de oerdegelijke 19de-eeuwse burger en vertegenwoordigde zij de vrijheid in leven en liefde die in hun bekrompen moraal ontbrak. (lees meer)

 

RUSALKA

Dinsdag 9 juni 2020 - 19:00 uur

Dvořáks opera over de waternimf Rusalka, die verlangt naar een leven op het land, is geënt op het ‘undine’- thema waarin natuur- en mensenwereld tegenover elkaar staan. Rusalka brengt grote offers om aan land te kunnen leven met haar prins, maar  moet uiteindelijk totaal ontgoocheld terugkeren naar het water. (lees meer)

 

BEETHOVEN

Vrijdag 19 juni 2020 - 20:15 uur

Ter gelegenheid van zijn 250ste geboortedag danst Het Nationale Ballet twee meesterwerken en een nieuwe creatie op muziek van grootmeester Beethoven. George Balanchine: ‘Aan Beethoven kan de danskunst zich maar beter niet wagen, zijn muziek valt niet te choreograferen’. Inmiddels hebben heel wat choreografen bewezen dat dit, hoewel niet eenvoudig, toch wel degelijk mogelijk is. En hoe! (lees meer)