De Nationale Opera presenteert

Kurt Weill: The Seven Deadly Sins Ballet met zang - Tekst: Bertolt Brecht

Voorstelling voorbij

Opera Forward Festival 2020

Tijdsduur 1:00

Van Kurt Weill & tekst: Bertolt Brecht

Taal Duits gezongen

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om alle voorstellingen t/m 6 april af te gelasten ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het Coronavirus. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

In dit satirische muziektheaterstuk vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver twee kanten van dezelfde jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen zij in aanraking met de zeven hoofdzonden. The Seven Deadly Sins is in naam een ‘ballet chanté’ maar in feite wordt er amper in gedanst. De tekst - van Bertolt Brecht - wordt in het Duits gezongen. 

Kurt Weill & Bertolt Brecht
Die sieben Todsünden, een samenwerking van het succesduo componist Kurt Weill en toneelschrijver Bertolt Brecht, ging in 1933 in première in Parijs. Het is een stuk vol ironie, satire en messcherpe maatschappijkritiek.

Eva-Maria Westbroek
De internationaal vermaarde Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek keert voor dit speciale jubileumprogramma terug bij DNO. Ze vertolkte eerder dit seizoen haar signatuurrol Sieglinde in Die Walküre. Ze neemt met de rol van Anna I de stem van het geweten voor haar rekening.

Anna Drijver
Anna Drijver neemt de andere, meer impulsieve kant van Anna’s karakter voor haar rekening. De Nederlandse actrice is bekend van films als Bride Flight en Komt een vrouw bij de dokter.

Ola Mafaalani en Markus Stenz
The Seven Deadly Sins wordt geregisseerd door toneelregisseur en voormalig directeur van het Noord Nederlands Toneel Ola Mafaalani, die zich hiermee voor het eerst aan opera waagt. De muzikale leiding is in handen van dirigent Markus Stenz, tot afgelopen zomer de chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en een expert in dit repertoire. Hij begeleidt een ensemble van studenten van de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Tijdens de voorstelling maakt ontwerper André Joosten een live-schildering geïnspireerd door het verhaal van Brecht.

Dimitri Verhulst
Omwille van persoonlijke omstandigheden gaat het voorwoord van Dimitri Verhulst niet door. Excuses voor het ongemak.
 

Meer informatie over team, cast en orkest:

Kurt Weill: The seven deadly sins - credits

Opera Forward Festival
Van 13 t/m 22 maart 2020 beleeft het Opera Forward Festival zijn vijfde editie. Met OFF slaat De Nationale Opera bruggen tussen verschillende kunstvormen en tussen nieuw talent en gevestigde artiesten.

Bekijk programma

Team, Cast en Koor

Muzikale leiding
Markus Stenz
Regie
Ola Mafaalani
Decor
André Joosten
Kostuums
Regine Standfuss
Licht
Sharon Huizinga
Orkest
Ensembles van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam
Anna I
Eva-Maria Westbroek
Anna II
Anna Drijver
Brother
Erik Slik
Father
Marcel Reijans
Mother
Peter Arink
Brother
Michael Wilmering

Deze productie is onderdeel van Opera Forward Festival en wordt mede mogelijk gemaakt door:

Founding Partners Opera Forward Festival

Productiepartner Opera Forward Festival

Partner OFF-Talents

 

Hoofdsponsor Nationale Opera & Ballet