De Nationale Opera presenteert

Kinderkorenfestival

Voorstelling voorbij

Het plezier van samen zingen

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten t/m 6 april af te gelasten ten gevolge van de maatregelen van de Rijksoverheid tegen de verspreiding van het Coronavirus. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

Op zondag 29 maart 2020 vindt het jaarlijkse Kinderkorenfestival weer plaats in Nationale Opera & Ballet.

In het kort

Kinderkoren uit heel Nederland kunnen zich opgeven voor deze dag. De kinderen volgen diverse workshops, waaronder spel en beweging. Het festival biedt een bijzondere kennismaking met de kunstvorm opera en een uniek kijkje achter de schermen. In de Grande Finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium met een speciaal voor het festival geschreven en gecomponeerd lied. Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke afsluiting mee te beleven.

SAMEN ZINGEN

In Nederland zijn veel kinderkoren actief die wekelijks het plezier van het samen zingen ervaren. De Nationale Opera wil hen graag de kans bieden om kennis te maken met alle mogelijkheden van het grootste operahuis van Nederland. Ervaar hoe het is om samen met andere kinderkoren te zingen en spelen op het podium van Nationale Opera & Ballet.

In 2015 vond de allereerste editie van het Kinderkorenfestival plaats; sindsdien nemen ieder jaar circa 300 kinderen uit het hele land aan deze bijzondere dag deel. 

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande knop. Deelname vraagt enige voorbereiding. Daarover wordt u tijdig geïnformeerd.

Inschrijven