Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravonden Stap in de wereld van de voorstelling

Voorstelling voorbij

Live-optredens en achtergronden

Tijdsduur 1:30

Het door de regering vooralsnog afgekondigde verbod op evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 ter bestrijding van het coronavirus, betekent dat Nationale Opera & Ballet tot die datum is gesloten. Lees hier de meest actuele informatie: operaballet.nl/corona-update

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

Een paar weken voor de première, terwijl het maakproces nog in volle gang is, nodigen we makers, zangers, dansers of andere experts uit om hun liefde voor de voorstelling te delen. Soms is één spreker uw gids, andere keren komen diverse personen aan het woord; altijd valt er live muziek of dans te genieten. Een prachtige manier om opera en ballet van nabij te beleven.

 

Foyeravonden seizoen 2019 - 2020

Geannuleerd: ma 6 april - Die Frau ohne Schatten - opera

ma 18 mei - Rusalka - opera

Foyeravonden seizoen 2020 - 2021

ma 28 september - Innocence - opera

zo 25 oktober - Dancing Diversity - ballet / dans

ma 16 november - Aida - opera

ma 18 januari - Der fliegende Holländer - opera

ma 15 februari - Oedipus Rex / From 'Antigone'

ma 12 april - Anna Bolena - opera 

ma 17 mei - La damnation de Faust - opera 
 

 

Entree 

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Opera: (Gouden) Vrienden  € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Geefkringen en Patronen
Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via balletvrienden@operaballet.nl

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl.