De Nationale Opera presenteert

Foyeravond La Cenerentola Stap in de wereld van de voorstelling

Deze productie was te zien in november 2019

Let op: deze Foyeravond begint om 20.00 uur, een half uur vroeger dan gebruikelijk

Assepoester, Rossini en verborgen identiteiten

Tijdsduur 1:30

Een muzikale avond rondom de opera La Cenerentola van Rossini met Calmer Roos.

In Rossini’s versie van het sprookje vinden we geen magie, geen pratende dieren en geen fee. Rossini’s opdrachtgever had geen tijd en mogelijkheden om pompoenen in koetsen te veranderen, maar ergens kwam dit Rossini goed uit. Een puur menselijke komedie met een licht anti-autoritair verloop paste zowel bij Rossini’s karakter als bij het tijdperk vol verlichtingsidealen waarin hij leefde.

En daar zit de ernst van deze komische opera: in het spel met vermomming thematiseert La Cenerentola het niet-kennen van elkaar. De opera stelt de vraag of we elkaar nog als gelijke kunnen zien als we te veel van elkaar weten. Zoals alle sprookjes gaat Assepoester ook over onszelf, en in een tijd waarin overheden en bedrijven ongewenst intiem met ons worden, is onbekend blijven een ideaal op zichzelf geworden.

We stellen ons op deze avond ook muzikale vragen. Wat zijn Rossini’s muzikale vondsten? Hoe zit La Cenerentola in elkaar? In een aanstekelijke ‘Opera Session’ gidst Calmer Roos je door de muzikale en sociaal-historische avonturen van dit meesterwerk.

Aan het begin van deze avond vindt de feestelijke uitreiking van de Prix d’Amis plaats, de jaarlijkse prijs voor een solist en productie uit het afgelopen seizoen van De Nationale Opera, toegekend door de Vrienden van De Nationale Opera.

datum: maandag 11 november
aanvang: 20.00 uur
prijs: vanaf € 7,50
koop uw kaarten via de knop bovenaan deze pagina

Foyeravonden in Nationale Opera & Ballet
Tijdens iedere Foyeravond staat een van onze opera’s of balletten centraal. In de foyer van Nationale Opera & Ballet kijkt en luistert u naar live-optredens en leert u meer over de ontstaansgeschiedenis en actuele zeggingskracht van de voorstelling.

Meer over de Foyeravonden