De Nationale Opera presenteert

Opera in het park 2019 Hoogtepunt in de operageschiedenis

Deze productie was te zien in juni 2019

Toegang gratis

Pelléas et Mélisande

Tijdsduur 3:15

Pauzes 1

Van Claude Debussy

Taal Frans

Boventitels Nederlands en Engels

De Nationale Opera vertoont dinsdag 18 juni Pelléas et Mélisande in Park Frankendael.

In het Holland Festival 2019 presenteert DNO een nieuwe productie van Pelléas et Mélisande. Claude Debussy creëerde met zijn enige opera een absoluut hoogtepunt in de operageschiedenis.

Het verhaal van Pelléas et Mélisande
Het verhaal van Pelléas et Mélisande is gebaseerd op het symbolistische toneelstuk van Maurice Maeterlinck over een wrange driehoeksverhouding tussen twee halfbroers en Mélisande. Geliefden Pelléas en Mélisande Golaud, kleinzoon van koning Arkel, treft bij een bron een verward en verdrietig meisje aan: Mélisande. Na hun huwelijk neemt zij met Golaud haar intrek in het kasteel. Daar woont ook Golauds jongere halfbroer Pelléas. Mélisande en Pelléas worden verliefd op elkaar. Op hetzelfde moment dat Golaud een ongeluk met zijn paard krijgt, laat zij al spelend haar trouwring in het water vallen. Golaud ontsteekt in woede en stuurt haar weg om de ring te zoeken, samen met Pelléas. Hij laat zijn zoontje Yniold spioneren om te weten te komen of Pelléas en Mélisande geliefden zijn. Als hij hen betrapt in een teder samenzijn, doodt hij Pelléas. Mélisande sterft in het kraambed nadat zij het leven heeft geschonken aan een meisje. De vier hoofdpersonen hebben elk een symbolische betekenis, waardoor de plot een extra dimensie krijgt: Mélisande staat voor de ziel, Pelléas voor de geest, Golaud voor de materie en Arkel voor het verstand.

Dankzij dirigent Stéphane Denève wordt dit visueel spektakel perfect begeleid.” - Doron Nagan, over L’amour des trois oranges, Algemeen Dagblad, 2005

Lees meer over Pelléas et Mélisande

Geniet in de open lucht, met een eventueel zelf meegenomen picknick, van deze live-voorstelling vanuit Nationale Opera & Ballet op groot scherm. Toegang tot Park Frankendael en ‘Opera in het Park’ is vanzelfsprekend GRATIS.

Bekijk Facebook event