De Nationale Opera presenteert

Opera Forward Festival 2019 Identiteit en confrontatie

Deze productie was te zien in februari 2019

28 februari t/m 10 maart 2019

Identiteit en confrontatie

In maart 2019 presenteert De Nationale Opera de vierde editie van het Opera Forward Festival, met als centraal thema Identiteit en Confrontatie. Opera Forward is de plek waar De Nationale Opera ruim baan geeft aan nieuwe werken, originele initiatieven en jong talent. Gedurende twee weken (van 28 februari t/m 17 maart) zijn er vijf opera's, lezingen, documentaires en talentproducties te bezoeken.

het programma     koop kaarten

Aftermovie OFF 2019

Vijf opera's

Er worden vijf vernieuwende opera's gepresenteerd op verschillende locaties: in Nationale Opera & Ballet, Muziekgebouw aan het 't IJ, Westergasfabriek en Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

meer info

 

OFF days

Tijdens de OFF Days is Nationale Opera & Ballet drie dagen lang de thuisbasis van studenten, jongeren en talenten. Het bomvolle programma omvat onder meer korte talentopera’s, presentaties, keynote speeches en jamsessies.

Meer info

 

Opera's door studenten

Tijdens de OFF Days gaan vijf talentopera’s in première, gemaakt door teams van studenten. Zij dagen elkaar uit om met muziek, woord en beeld een collectief experiment aan te gaan. Je ziet hun voorstellingen op onverwachte plekken in Nationale Opera & Ballet op, 1, 2 en 3 maart.

Meer info

 

Talks

Welke verhalen moeten we vertellen in het theater? Hoe kunnen we onze kosmopolitische samenleving in nieuwe klanken vatten? Tijdens de OFF Days geven internationale, gerenommeerde sprekers hun visie op de toekomst van de opera in een veranderende wereld.
Regisseur Peter Sellars: vr. 1 maart 17:30-18:15
Politicoloog en schrijver Olivia Rutazibwa: za. 2 maart 17:30-18:15
Componist en musicus Neo Muyanga: zo. 3 maart 17:30-18:15

Meer info

 

OFF Stage

Op het OFF Stage in de foyer van Nationale Opera & Ballet zijn er voortdurend optredens, voorstellingen en jamsessies. Zo hoor je het Viotta Jeugdorkest op za. 2 maart en zie je op 2 en 3 maart de nieuwe voorstelling WILD van de Vlaamse theatermaker Gregory Caers, met jongeren van de MBO Theaterschool Rotterdam.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het complete festivalprogramma, zie:

operaforwardfestival.nl

 

Ook interessant

OFF TALENTOPERA'S: Over de zoektocht naar een identiteit

Founding Partners Opera Forward Festival

Productiepartner Opera Forward Festival

Partners Opera Forward Festival

Jonge Musici Fonds, Mimi Cohen-Trijbits Fonds, Jade Fonds

Hoofdsponsor Nationale Opera & Ballet