Nationale Opera & Ballet presenteert

MM&M: 12 juni 2019 | Pelléas et Mélisande

Deze productie was te zien in juni 2019

DEZE ACTIVITEIT IS VOOR LEDEN VAN MY MUSE & ME

Pelléas et Mélisande + Inleiding

Het toneelstuk Pelléas et Mélisande van de Belgische toneelschrijver Maurice Maeterlinck uit 1892 diende als inspiratiebron voor Claude Debussy’s enige opera met dezelfde titel. De opera ging in 1902 in première in Parijs.

Het verhaal

In het verhaal zien we een driehoeksverhouding tussen de kleinzoon van koning Arkel genaamd Golaud, zijn halfbroer Pelléas en het onschuldige meisje Mélisande. Als Golaud op een dag in het bos gaat jagen, komt hij aldaar Mélisande tegen. Vol van bewondering voor het zachte meisje neemt hij zijn nieuwe bruid mee terug naar zijn grootvaders kasteel, waar zij valt voor zijn broer Pelléas. Als Golaud hier lucht van krijgt is hij woedend. Hij vermoordt zijn halfbroer, waarna Mélisande bij de geboorte van een dochter sterft in het kraambed.

My Muse & Me

Dit evenement is voor leden van My Muse & Me, het jongerenlabel van Nationale Opera & Ballet. Iedereen tussen de 16 en 35 jaar kan voor slechts €20,- lid worden van My Muse & Me, en zo niet alleen met korting naar opera en ballet, maar ook nog eens gratis deelnemen aan de activiteiten van My Muse & Me rond voorstellingen.