Nationale Opera & Ballet presenteert

Kindermuziekweek in Nationale Opera & Ballet Beleef de magie van ballet en opera

Deze productie was te zien in april 2019

Geef je nu op voor een van de workhops

Ervaar de magie van opera en ballet. Geef je snel op voor een van de workshops.

In het kort

Dit jaar wordt voor het eerst de Kindermuziekweek gehouden, van 5 t/m 14 april 2019. Met concerten en voorstellingen overal in het land kan ieder kind van live muziek genieten, zowel op school, en het kinderdagverblijf als in het theater, de muziekschool en concertzaal. Nationale Opera & Ballet doet mee met het Kinderkorenfestival én met workshops waarmee je de magie van opera en ballet zelf kunt ervaren.

De kleine zeemeermin

Zing, speel en maak je mee?

Maak in één middag een operaversie van het sprookje van de kleine zeemeermin.
Het is volle maan. Bij het meer dansen alle zeemeerminnen behalve de kleine Rusalka. Zij zit treurend aan de kant. Rusalka is smoorverliefd op een knappe mensenprins maar kan vanuit het water niet naar hem toe. Misschien kan de heks Jezibaba helpen? Deze gemene heks tovert Rusalka om in een meisje met benen. Ze neemt ook haar stem af en spreekt een vloek over haar uit. Zal het Rusalka toch lukken haar prins te veroveren?

In deze workshop wordt muziek gebruikt uit de opera Rusalka van Dvořák, afgewisseld met muziek van onder andere Mozart, Händel en Verdi. Alle aspecten van opera komen aan bod: acteren, zingen, regisseren en presenteren.
De workshop vind plaats in een studio van Nationale Opera & Ballet met licht en kostuums. Een zang- en speldocent en een pianist begeleiden de kinderen in dit muzikale theateravontuur.

woensdag 10 april 15.30 - 17.00
zaterdag    13 april 12.00 - 13.30

Duur: anderhalf uur
Kosten: € 5,00 euro per kind
Leeftijd: 7 – 10 jaar

 

Magie & Muizenissen

Dans en luister je mee?

Maak in één middag een eigen versie van het ballet Notenkraker en Muizenkoning. Dit beroemde sprookjesballet met muziek van Tsjaikovski vertelt het verhaal van Clara die op Sinterklaasavond een Notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Clara gaat slapen, danst ze in haar droom met de Notenkraker. Maar dan worden ze aangevallen door de Muizenkoning en zijn leger muizen. Clara en haar Notenkraker weten te ontsnappen via een toverlantaarn. Ze komen terecht in een magische wereld en reizen langs verre landen...

Tijdens de workshop brengen de kinderen het verhaal samen tot leven. In korte tijd maken ze kennis met de diverse aspecten van ballet: van oefenen tot inleven en van kostuums passen tot presenteren op muziek. Voor wie wil, zijn er spitzen om zelf even te proberen!

De workshop vindt plaats in een studio van Nationale Opera & Ballet met licht, decor en kostuums. De kinderen worden begeleid door een professionele dansdocent. Voor deze workshop is het belangrijk dat de kinderen makkelijke kleding aanhebben.

zaterdag 6 april   10.00 - 11.30
zaterdag 13 april 10.00 - 11.30

Duur:  anderhalf uur
Kosten: € 5,00 euro per leerling
Leeftijd: 7 - 10 jaar

reserveer

 

De jongen die te snel groeide

Let op: deze workshop vindt plaats in De Hallen in Amsterdam Oud-West

Wat doe je als je anders bent dan de rest? Doe je dan je best om niet op te vallen?
Of laat je jezelf juist zien?

In de jeugdopera De jongen die te snel groeide wordt Poponel gepest door de kinderen uit zijn klas. Hij is namelijk wel 2 keer zo lang als de andere kinderen. Een professor kan hem helpen, onder één voorwaarde: Poponel moet zich voortaan net zo gedragen als alle andere kinderen.

In deze workshop gaan de kinderen op luchtige en muzikale wijze aan de slag met onderwerpen als “anders zijn” en “authenticiteit”. Met oefeningen over unieke karaktertrekken ontdekken we samen onze eigen bijzonderheden. Vanzelfsprekend wordt er ook geacteerd en gezongen. De kinderen gaan onder leiding van een docent van De Nationale Opera aan de slag met een lied uit de voorstelling.

zondag 14 april, 11:00-12:00
zondag 14 april, 13:30-14:30

Locatie: OBA De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam
Duur: ca. 60 minuten
Kosten: gratis
Leeftijd: 7 tot 10 jaar

Aanmelden: Voor deze workshop kan je niet reserveren. Aanmelden kan tot 15 min voor aanvang op de locatie!

Foto's Anna van Kooij, Kim Krijnen

Zie hier het volledige programma van de Kindermuziekweek.