Nationale Opera & Ballet presenteert

Foyeravond Stap in de wereld van de makers

Muzikale avond in de foyer

Tijdsduur 1:15

Muzikale avond waar de opera's en balletten op een toegankelijke manier worden uitgediept.

In het kort

Stap in de wereld van de makers. Op deze avond kunt u in informele setting met een drankje genieten van een aria of duet, een pas de deux of een klein ensemble, een interview met een zanger of een choreograaf. Per productie wordt een gevarieerd programma gepresenteerd, gekoppeld aan een actueel thema.
 

Foyeravond

di 08 januari

The Gershwins' PORGY AND BESS

Summertime … and beyond

Summertime… het is één van de bekendste jazz-songs. Benieuwd waar deze lullaby vandaan komt? En waarom ze zo’n droeve ondertoon heeft?
Duik in de broeierige wereld van Porgy and Bess, een opera over mensen aan de rafelranden van de Amerikaanse maatschappij. Gershwin wilde met zijn magnum opus grenzen doorbreken: tussen opera en musical, folk en klassiek, rijk en arm, zwart en wit. Aanvankelijk lauw ontvangen groeide het werk uit tot – volgens velen – de belangrijkste Amerikaanse opera. Wat laat Porgy and Bess zien over de grenzen in onze samenleving, onze cultuur, ons eigen denken?

In de foyer van Nationale Opera & Ballet onderzoeken we hedendaagse zeggingskracht van Porgy and Bess – en natuurlijk laten we ook enkele van de mooiste songs uit de opera horen.

Blijf op de hoogte

 

Overige foyeravonden 2018 - 2019

ma 04 februari Girls of the Golden West

ma 04 maart Het Zwanenmeer

ma 08 april Madama Butterfly

ma 27 mei aus LICHT
 

Entree

Om 20.00 uur gaan de deuren en de bar open; de avond begint om 20.30 uur en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Na afloop blijft de bar geopend.

Standaard - € 10
Studenten - € 7,50
Vrienden/Gouden Vrienden (ballet) en Vrienden/Gouden Vrienden (opera) - € 7,50

Prijzen zijn exclusief boekingskosten. Kaarten voor voorstellingen kunnen apart worden aangeschaft.

Bent u Geefkringlid van De Nationale Opera? Dan nodigt De Nationale Opera u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema opera - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.

Bent u lid van de Geefkringen van Het Nationale Ballet? Dan nodigt Het Nationale Ballet u van harte uit om de Foyeravonden - met het thema ballet - als onze gast, gratis te bezoeken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier voor Vriendenactiviteiten uit het Vriendenmagazine of via balletvrienden@operaballet.nl.

Patronen van Nationale Opera & Ballet zijn welkom bij de foyeravonden van zowel opera als ballet. Aanmelden kan via steun@operaballet.nl of 020 551 8823.