Nationale Opera & Ballet presenteert

Kleuterstudio op de woensdagmiddag

Koop kaarten Of bel:
+3120 625 5455

Kleuterstudio

Tijdsduur 1:30

Kinderstudio wordt Kleuterstudio (4 - 6 jaar)

Iedere maand organiseerde Nationale Opera & Ballet de Kinderstudio op de woensdagmiddagen voor kinderen van 4 - 6 én van 7 - 12.  Het bleek echter dat de studio voor de leeftijdsgroep 7-12 jaar onvoldoende werd bezocht. Daarom hebben we besloten Kinderstudio om te dopen tot Kleuterstudio; alleen voor kinderen van 4 - 6 jaar oud. Dit betekent dat we nu voor deze leeftijdscategorie meer plek hebben. Er was één workshop voor kleuters per middag, dat worden er twee. Op alle  studiomiddagen is dus weer plek voor kleuters!

Inschrijvingen die al zijn gedaan voor de leeftijdsgroep 7-12 jaar worden geannuleerd en het geld voor deze inschrijvingen wordt geretourneerd.

Een uitzondering is de workshop bij The Sleeping Beauty. Deze workshop voor de kinderen van 7-12 jaar gaat wel door!

In het kort

De creatieve woensdagmiddagen staan in het teken van dansen, zingen en spelen. Iedere maand is er een ander thema waarbij uw kinderen op een speelse manier kennismaken met de wereld van opera en/of ballet.

U kunt uw kind op woensdagen om 15.00 uur brengen naar de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet en om 16.30 weer ophalen. Na aanvang van de activiteit is er geen toegang meer mogelijk.

Kosten

De Kleuterstudio kost €7,50 per kind. De activiteit duurt van 15.00 tot 16.30 uur. We werken met twee groepen met maximaal 18 kleuters per groep.

*De inhoud van de workshops wordt afgestemd op de leeftijdsgroep 4 t/m 6 jaar, wij verzoeken u vriendelijk om daarom onze leeftijdsgroep te respecteren.

Programma

Mata Hari

wo 4 oktober  

4 - 6 jaar: We maken met elkaar een schimmenspel met geheime taal en fantasiefiguren.

 

Gianni Schicchi

wo 8 november

4-6 jaar: Op bekende muzikale motieven van muziek van Puccini (bijvoorbeeld Ping, Pang en Pong uit de opera Turandot) worden kleine gedichtjes gemaakt en gezongen.

 

The Sleeping Beauty

wo 13 december

4-6 jaar: Doornroosje slaapt 100 jaar… waar droomt ze van? We maken ons eigen droomverhaal en verbeelden het op de mooie muziek van Tsjaikovski.

7-12 jaar: We leren je de gezichtsuitdrukkingen van de goede en de kwade fee. De schone slaapster wordt wakker in een nieuwe wereld. Hoe wordt er gedanst over 100 jaar? En op welke muziek?

 

La bohème

wo 10 januari

4-6 jaar: Hoe ziet je favoriete feestdag eruit? Er wordt een programma voor een hele feestdag verzonnen en op elk moment van die dag wordt er gezongen en gespeeld!

 

Don Quichot

wo 7 februari

4-6 jaar Don Quichot wordt neergeslagen door een klap met een molenwiek. Hij droomt van heldendaden. Hij overwint monsters en danst met prinsen en prinsessen. De droom wordt in de workshop uitgewerkt.

 

Dutch Doubles

wo 7 maart

4-6 jaar: Op diverse klapritmes maken we 'danszinnen'. Met (slag)instrumenten begeleiden de kinderen elkaars 'danszin'. Kinderen leren een kleine choreografie op moderne muziek.

 

Gurre-Lieder

wo 11 april

4-6 jaar: Liedjes over de seizoenen, de vogels, de wolken en het water.

 

Hondenhartje

wo 2 mei

4-6 jaar: Er worden zeemansliedjes gezongen en er wordt een onderwaterwereld verbeeld.

 

GRIMM

wo 18 april

4-6 jaar: Wat is er nodig om een sprookjes verhaal te maken: een heks, een appel, een reus, toversoep en een prinses? De kleuters belanden in een sprookjesbos en dansen een heel nieuw sprookje met een happy end natuurlijk.

 

Les Contes d’Hoffmann

wo 6 juni

4-6 jaar: De verhalen van Hoffman, een dromende dichter. Als je half slaapt en half wakker bent, kun je de mooiste verhalen fantaseren. Met jezelf in de hoofdrol natuurlijk!  We maken met elkaar een groot verhaal waarin alles kan en waarin iedereen zingt. Mooie gedichten horen daarbij, op rijm!

 

 

Kaarten online, via de kassa (kassa@operaballet.nl) of telefonisch 020 6 255 455

Fotocredit: Anna van Kooij, Hans van den Bogaard