Het Nationale Ballet presenteert

Tournee Frankrijk en Spanje Montpellier & Granada

Deze productie was te zien in juli 2017

Gerenommeerde festivals

Tijdsduur 2:00

Het Nationale Ballet reist begin juli naar Frankrijk en Spanje voor een serie van drie optredens in Montpellier en Granada.

In het kort

Het gezelschap danst twee avonden op het gerenommeerde Montpellier Danse festival met een speciaal samengesteld programma met werk van Hans van Manen. Op het Festival Internacional de Música y Danza de Granada, een van de meest vooraanstaande culturele festivals van Spanje, worden werken van Hans van Manen, Rudi van Dantzig, George Balanchine en Alexei Ratmansky gedanst. Het Nationale Ballet is op tournee van dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 juli 2017.

Montpellier Danse

Het Nationale Ballet voert op de 37ste editie van het Montpellier Danse festival werk uit van Hans van Manen. Op het programma staan Adagio Hammerklavier, Two Gold Variations, Sarcasmen, Frank Bridge Variations en Metaforen. Voorafgaand aan beide voorstellingen wordt Van Manen’s Klompendans opgevoerd door 30 amateurdansers uit Montpellier en omgeving en is er een filmprogramma met choreografieën van Hans van Manen

Dutch Perfroming ArtsHet focusprogramma rond Hans van Manen op Montpellier Danse wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Performing Arts en de Nederlandse Ambassade in Parijs, en is onderdeel van Oh! Les Pays-Bas en Dutch Performing Arts | en France. Dutch Performing Arts is een programma ter promotie van Nederlands theater, dans en muziek op de internationale podia.

Festival Internacional de Música y Danza de Granada

Het Nationale Ballet danst in het openluchttheater van Teatro del Generalife een gemengd programma bestaande uit Frank Bridge Variations van Hans van Manen, Vier Letzte Lieder van Rudi van Dantzig, Tarantella van George Balanchine en een deel uit Don Quichot van Alexei Ratmansky. Het Festival Internacional de Música y Danza de Granada beleeft zijn 66e editie en is een van de meest vooraanstaande culturele festivals van Spanje. Het Nationale Ballet is sinds 2013 regelmatig te gast in Spanje. Recente tournees dateren van 2013 en 2016.