De Nationale Opera presenteert

Before Present De Nationale Opera & Amsterdam Dance Event

Deze productie was te zien in oktober 2016

het beste van twee werelden

Tijdsduur 0:45

Van Sjamsoedin en Anat Spiegel

Taal Engels

De Nationale Opera en Amsterdam Dance Event slaan de handen ineen voor een spannend operaproject: Before Present. Wat gebeurt er als actualiteit verandert in geschiedenis? Een voorstelling waarin het beste uit twee werelden samenkomt: hedendaagse opera en electronic dance music. Dat mondt uit in een opwindende en meeslepende show die plaatsvindt in Noorderlicht, de Amsterdam Dance Event Festival hub op de NDSM-werf.

In het kort

Een man blikt vanuit een verre toekomst terug op onze tijd. Achtereenvolgens legt hij verschillende brokstukken van het heden bloot. Zo ontvouwt zich een beeld van deze tijd voorbij de waan van de dag.

DJ-producer Sjamsoedin (Nobody Beats the Drum) remixt muziek van componiste Anat Spiegel tot een korte dance opera. Regie is in handen van Sjaron Minailo, die bekendstaat om zijn spannende ensceneringen van hedendaagse opera’s.

Lucie Chartin (sopraan) en Ingeborg Bröcheler (alt) uit het Nationale Opera talent-programma, zanger/acteur Kevin Walton en slagwerker Binkbeats brengen deze wereld tot leven.

 

Deze korte Dance Opera wordt uitgevoerd op 19 en 20 oktober, om 21:00 uur, voorafgaand aan twee ADE labelnights in Noorderlicht. Happy campers, check de ADE SLEEP / OVER op de NDSM-werf!

 

 

Team, Cast en Koor

Compositie 
Sjamsoedin en Anat Spiegel,
Gebaseerd op de muziek van Anat Spiegel
Geproduceerd door Sjamsoedin
Regisseur 
Sjaron Minailo
Libretto 
Sjaron Minailo en Anat Spiegel
Dramaturgie 
Jappe Groenendijk
Productie 
Eva van Dieën
sopraan 
Lucie Chartin
alt 
Ingeborg Bröcheler
acteur/zanger 
Kevin Walton
percussion 
Binkbeats

beeld: Randy Cano