De Nationale Opera presenteert

Opera in het park 2017 co-productie met Holland Festival

Deze productie was te zien in juni 2017

Een zomeravond met Salome

Tijdsduur 1:45

Van Richard Strauss

Taal Duits

Boventitels Nederlands

De Nationale Opera vertoont op woensdag 21 juni Salome op een groot scherm in Park Frankendael. Gelijktijdig met de opvoering de opera van Richard Strauss in Nationale Opera & Ballet, kunt u meekijken tijdens Opera in het Park. Opera in het Park wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Festival.

Centraal in de opera Salome staat de verwende prinses van Judea, die het hoofd van Johannes de Doper eist, als ze zijn liefde niet kan krijgen.

Richard Strauss kreeg van Cosima Wagner het verwijt dat hij voornamelijk aangetrokken was door het 'duivelse element' in het toneelstuk van Oscar Wilde, waarop de opera gebaseerd is. Ook Wilhelm II, de duitse Kaiser, had zijn bedenkingen over het project: ‘(Strauss) zal zich hiermee zeer veel schade berokkenen.’ Waarop de componist later, terugblikkend op een sensationeel succes, constateerde: ‘Van deze schade kon ik de villa in Garmisch laten bouwen!’

meer over Salome

Geniet van deze voorstelling op een groot scherm vanuit Nationale Opera & Ballet. In de open lucht, met een eventueel zelf meegenomen picknick in Park Frankendael. Toegang tot het park en Opera in het Park is vanzelfsprekend gratis.