Nationale Opera & Ballet presenteert

Junior Company - Londen en Wenen Tournee

Deze productie was te zien in juni 2015

Balletklassiekers en moderne meesters

Tijdsduur 1:45

Pauzes 1

Na de zeer succesvolle start afgelopen jaar is de Junior Company van Het Nationale Ballet terug met een nieuwe tournee! Maak kennis met de sterren van de toekomst in een uitdagend programma; een reis door de dansgeschiedenis van klassiekers tot nieuwe stukken die speciaal gemaakt zijn voor de Junior Company.

In het kort

De avondvullende voorstelling begint met delen uit beroemde klassiek-romantische werken zoals Het Zwanenmeer en Napoli, gevolgd door werken van vaste choreograaf van Het Nationale Ballet, Hans van Manen (Visions Fugitives), en Embers van de artistiek coördinator van de Junior Company, choreograaf Ernst Meisner. Van danseres/choreografe Milena Sidorova staat Full Moon op het programma. De avond wordt afgesloten met Blink, een spectaculair nieuw werk van de jonge, talentvolle Spaanse Juanjo Arques, en Surfacing, een wereldpremière van de Canadese choreograaf Robert Binet.

Dit gevarieerde programma biedt de dansers van de Junior Company een kans bij uitstek om hun talenten te laten zien. Zo vormt de Junior Company dé springplank voor jong danstalent en slaat een brug tussen de professionele dansopleiding en een professioneel gezelschap. De  Junior Company bestaat uit twaalf wereldwijd gescoute toptalenten van 18-20 jaar, waaronder maar liefst vier Nederlandse jonge dansers!