Het Nationale Ballet presenteert

Cinderella in Londen in het London Coliseum

Deze productie was te zien in juli 2015

Beroemd sprookje in magische setting

Tijdsduur 2:35

Pauzes 2

In 2012 werd de wereldpremière van Cinderella door Het Nationale Ballet met groot enthousiasme ontvangen door publiek en pers. Christopher Wheeldon, de choreograaf van deze familievoorstelling, won er de Prix Benois de la Danse - ook wel de 'Oscar van de Dans' - mee. Vol met humor, virtuoze dans en met een forse dosis magie: Cinderella is een niet te missen ervaring. Nu danst Het Nationale Ballet deze voorstelling voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk, in het wereldberoemde London Coliseum.

In het kort

Het bekende verhaal van Assepoester diende voor Christopher Wheeldon als uitgangspunt voor een up-to-date, filmisch balletspektakel. In samenwerking met een aantal internationale kunstenaars heeft hij het populaire sprookje een nieuwe ‘look’ gegeven.

Angela Sterling ©
Angela Sterling ©

Christopher Wheeldon

Choreograaf

Christopher Wheeldon (1973, Somerset, Verenigd Koninkrijk) danste bij The Royal Ballet en het New York City Ballet. In 2000 beëindigde hij zijn danscarrière en ging hij zich volledig richten op zijn carrière als choreograaf. Christopher Wheeldon is een van ’s werelds meest gevraagde choreografen van dit moment.

Cast

Muziek

Het Royal Ballet Sinfonia is het belangrijkste balletorkest van Groot-Brittannië. Het begeleidt de voorstellingen van het Birmingham Royal Ballet  in zowel Groot-Brittannië als in het buitenland. Het orkest begeleidt ook regelmatig The Royal Ballet en veel andere belangrijke balletgezelschappen zoals het New York City Ballet, Australian Ballet, Les Grands Ballets Canadiens, het Kirov ballet en San Francisco Ballet.

 

  wo 29 jan The New York Times

  ‘No ballet choreographer of his generation can match his imaginative use of the classical vocabulary’

  di 16 dec Het Parool **** (16 december 2014)

  'Het Nationale Ballet danst Cinderella met de vanzelfsprekendheid van een klassieker die al jaren op het repertoire staat' (...) 'overweldigend toneelbeeld' (...) 'uitgekiende effecten'.

  di 16 dec Noordhollands Dagblad (16 december 2014)

  'Magisch en helder' (...) 'een sprankelend ballet met vaart' (...) 'geen mierzoete vertaling van een sprookje maar een heldere vertelling in een magische enscenering vol hoogtepunten' (...) 'een adembenemend spektakel'.