Home

Michaela DePrince

Tweede soliste

Tweede soliste Michaela DePrince is afkomstig uit Sierra Leone. Ze groeide op in de Verenigde Staten. Samen met haar adoptiemoeder, Elaine DePrince, schreef ze het boek Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina, dat onder de titel Ze noemden me duivelskind ook in het Nederlands verscheen.

Michaela specialiseerde zich in klassiek ballet aan The Rock School in Philadelphia. Met haar deelname aan de Youth American Grand Prix verdiende ze een beurs om te mogen studeren aan de American Ballet Theatre Jacqueline Kennedy Onassis School in New York. In 2012 studeerde ze af en trad ze toe tot het Dance Theatre of Harlem. In 2013 begon Michaela haar carrière in Nederland als lid van de toen net opgerichte Junior Company van Het Nationale Ballet. In augustus 2014 maakte ze de overstap naar Het Nationale Ballet, in de rang van élève, en een jaar later werd ze bevorderd tot coryphée. In 2016 volgde de benoeming tot grand sujet en aan het einde van datzelfde jaar werd ze gepromoveerd tot tweede soliste.

Deze zomer vertolkte Michaela de titelrol in de animatie- en balletfilm Coppelia, die eind 2020 in de bioscopen te zien is. Michaela is ambassadeur van War Child en zet zich ook op andere manieren in om oorlogskinderen een toekomst te bieden.

cv

  • Bij Het Nationale Ballet sinds:  2013
  • Geboorteplaats:  Sierra Leone
  • Loopbaan bij Het Nationale Ballet:  Titelrol in balletfilm Coppelia (2020) Tweede soliste (2016), Grand sujet (2016), Coryphée (2015), Élève (2014), Junior Company 2013
  • Opleiding:  The Jacqueline Kennedy Onassis School (American Ballet Theatre School) (New York City, Verenigde Staten), The Rock School for Dance Education (Philadelphia, Verenigde Staten)
  • Prijzen:  2010, Youth American Grand Prix, scholarship voor The Jacqueline Kennedy Onassis School
  • Ambassadeur War Child:  Michaela is sinds 2016 ambassadeur van War Child.