De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio is een programma voor jonge artiesten dat in 2018 van start ging. Artistiek leider is de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. De Nationale Opera Studio biedt enerverende mogelijkheden en kansen voor getalenteerde jonge artiesten. Het doel van de Studio is dat zij zich verder kunnen ontwikkelen tot allround artiesten, door het aanbieden van kwalitatief hoogstaande training gecombineerd met een breed scala aan professionele ervaringen.

Julietta Aleksanyan en Polly Leech in La Cenerentola © BAUS
Pelléas et Mélisande - Frederik Bergman © BAUS
Tahnhauser - Lucas van Lierop (rechts met bloem) © Monika Rittershaus
Madama Butterfly - Martin Mkhize (rechts) © BAUS

Gezelschap

De leden van de Nederlandse Opera Studio van seizoen 2019-2020 zijn: Daan Boertien (repetiteur), Frederik Bergman (bariton), Julietta Aleksanyan (sopraan), Lochlan Brown (repetiteur), Lucas Van Lierop (tenor), Martin Mkhize (bariton), Polly Leech (mezzo-sopraan), Sam Carl (bas-bariton), Verity Wingate (sopraan).

Biografieën 2019-2020

Alles in magazine

Magazine

Over de Studio

Het programma is voor 7 zangers en 2 répétiteurs, die allen voltijds werkzaam zijn als gesalarieerde deelnemers bij De Nationale Opera voor een periode van maximaal twee jaar. De jonge artiesten worden ondergedompeld in het professionele leven van het bedrijf en worden begeleid bij elke stap in hun loopbaanontwikkeling door middel van een individueel programma op maat.

De Nationale Opera Studio biedt de jonge zangers uitgebreide muzikale, taal- en vocale coaching door ervaren medewerkers van DNO, toonaangevende internationale stemdocenten en dirigenten samen met enkele van de beste regisseurs van deze generatie. De artiesten nemen deel aan zowel de producties van DNO als aan de Studio-producties, aan recitals, concerten en educatieve projecten.

De pianist/répétiteur wordt gecoacht door de muzikale staf van De Nationale Opera en begeleid door DNO’s chef-dirigent en gastdirigenten. De pianist/répétiteur neemt deel aan de voorbereiding van opera in al zijn aspecten en is volledig betrokken bij alle Studio-activiteiten.

 

In de pers 

Il matrimonio segreto

Eind juni 2019 sloot de Opera Studio het seizoen af met een goed ontvangen enscenering door Monique Wagemakers van Il matrimonio segreto.

"Zangtalenten verleiden publiek in ‘Il Matrimonio Segreto’ (...) De enscenering gaf de zes zangtalenten uit de Nationale Opera Studio alle kans het publiek om de vinger te winden. (...) De toekomst van opera in Nederland ziet er zonnig uit met zulke talenten." - NRC ****

 

Audities 2020-2021

De audities voor De Nationale Opera Studio seizoen 2020 - 2021 zijn gesloten.
De audities voor volgend seizoen 2021 - 2022 gaat aan het eind van de zomer/herfst 2020 op deze webpagina open.

Il matrimonio segreto. credits Michel Schnater

Rosemary Joshua

Hoofd van De Nationale Opera Studio

Rosemary Joshua werd in september 2018 benoemd tot hoofd van De Nationale Opera Studio om een gloednieuw, relevant internationaal programma te helpen creëren dat enkele van de meest briljante talenten van de nieuwe generatie ondersteunt en vertegenwoordigt.

De leden van de Nationale Opera Studio van seizoen 2018-2019 waren:

Boven: Polly Leech, Erik Garcia, Gloria Giurgolla, Julietta Aleksanyan, Martin Mkhize.

Beneden: Cody Quattlebaum, Rosemary Joshua (artistiek leider Opera Studio), Lucas van Lierop

Biografieën 2018-2019

Foto: Hans van de Bogaard

De Nationale Opera Studio is een initiatief van De Nationale Opera, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid die de jonge artiesten de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan hun projecten.

De National Opera Studio wordt mogelijk gemaakt door:

     

Pieter Houbolt Fonds