Dutch National Opera Studio

Dutch National Opera Studio

Dutch National Opera Studio is een programma voor jonge artiesten dat in 2018 van start ging. Artistiek leider is de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Dutch National Opera Studio biedt enerverende mogelijkheden en kansen voor getalenteerde jonge artiesten. Het doel van de Studio is dat zij zich verder kunnen ontwikkelen tot allround artiesten, door het aanbieden van kwalitatief hoogstaande training gecombineerd met een breed scala aan professionele ervaringen.

Gezelschap 2020-2021

De leden van Dutch National Opera Studio van seizoen 2020-2021: Verity Wingate (Britse sopraan), Maya Gour (Israelisch-Portugese mezzo sopraan), Jose Simerilla Romero (Argentijnse tenor), Maksym Nazarenko (Oekraïense bariton), Frederik Bergman (Nederlandse bas-bariton), Sam Carl (Brits bas-bariton), Lochlan Brown (Australisch répétiteur) en Luba Podgayskaya (Nederlands-Russisch répétiteur).

Biografieën 2020-2021   

Julietta Aleksanyan en Polly Leech in La Cenerentola © BAUS
Pelléas et Mélisande - Frederik Bergman © BAUS
Madama Butterfly - Martin Mkhize © BAUS

Over de Studio

Het programma 2020-2021 is voor 6 zangers en 2 répétiteurs, die allen voltijds werkzaam zijn als gesalarieerde deelnemers bij De Nationale Opera voor een periode van maximaal twee jaar. De jonge artiesten worden ondergedompeld in het professionele leven van het bedrijf en worden begeleid bij elke stap in hun loopbaanontwikkeling door middel van een individueel programma op maat.

Dutch National Opera Studio biedt de jonge zangers uitgebreide muzikale, taal- en vocale coaching door ervaren medewerkers van DNO, toonaangevende internationale stemdocenten en dirigenten samen met enkele van de beste regisseurs van deze generatie. De artiesten nemen deel aan zowel de producties van DNO als aan de Studio-producties, aan recitals, concerten en educatieve projecten.

De pianist/répétiteur wordt gecoacht door de muzikale staf van De Nationale Opera en begeleid door DNO’s chef-dirigent en gastdirigenten. De pianist/répétiteur neemt deel aan de voorbereiding van opera in al zijn aspecten en is volledig betrokken bij alle Studio-activiteiten.

 

Il matrimonio segreto. credits Michel Schnater

Audities 

De audities voor Dutch National Opera Studio seizoen 2020 - 2021 zijn gesloten. De audities voor seizoen 2021 - 2022 worden aangekondigd zodra bekend. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

 

Vorig seizoen

Biografieën 2019-2020

Biografieën 2018-2019

 

In de pers

RITRATTO - HET PAROOL

"De melodieën zijn prachtig en worden door de vocale solisten, allen afkomstig uit de Opera Studio van DNO, ronduit geweldig gezongen. Sopraan Verity Wingate steelt in de titelrol de show, maar ook de anderen zijn groots. Magistraal zijn ook de kostuums van Jan Taminiau, de decors van Marc Warning. Wat een samenbundeling van talent!"

IL MATRIMONIO SEGRETO - NRC★★★★

'De jonge cast maakt de voorstelling tot een feest. Het acteerwerk is van hoog niveau en de chemie tussen de zes zangers zonneklaar. Geestdrift spat de zaal in, er wordt uitstekend gezongen in puntgave ensembles en de geweldige personenregie van Monique Wagemakers munt uit in timing en details.'

Rosemary Joshua

Hoofd van Dutch National Opera Studio

De internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua is hoofd van Dutch National Opera Studio, een twee jaar durend trainee-traject voor jonge artiesten dat september 2018 van start ging.

Rosemary Joshua's zangcarrière beslaat zo'n drie decennia. Ze verscheen op alle belangrijke internationale podia ter wereld in rollen als Adele Die Fledermaus, Bystrouška Het Sluwe Vosje en Tytania A Midsummer Night's Dream (La Scala di Milano), Anne Trulove The Rake's Progress (ROH Covent Garden, Glyndebourne, Brussel de Munt), Oscar Un ballo in maschera (DNO), Despina Cosi fan tutte (ROH Covent Garden, LA Phil/Dudamel ) Susanna Le nozze di Figaro (Glyndebourne, Köln, Bayerische Staatsoper München, Welsh National Opera, ENO). Voor haar uitgebreide concertrepertoire werkte ze samen met enkele van de grootste dirigenten, waaronder Sir Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Sir Mark Elder, Vladimir Jorowski, Sir Charles MAckerras en Sir Collin Davis.

Rosemary Joshua maakte naam als gespecialiseerde Händel-vertolkster vanaf haar debuut in Aix-en-Provence in 1996 als Angelica Orlando met William Christie (ook in ROH Covent Garden, Bayerische Staatsoper München), Cleopatra Giulio Cesare (TCE Paris, Florida Grand Opera), Poppea Agrippina (Oper Köln, Brussel de Munt, TCE Paris), Ginevra Ariodante (San Diego Opera, Bolsjoi Theater Moskou), Nitocris Belshazzar (Aix-en-Provence festival, Staatsoper Berlin, Innsbruck festival), titelrol Semele (Aix-en-Provence en Innsbruck festival, Köln , ENO en Partenope ENO) en heeft een uitgebreide discografie in het barokrepertoire.

Rosemary geeft sinds 2015 les, coacht en adviseert jonge zangers en werkt regelmatig samen met diverse programma's voor jonge kunstenaars, waaronder The Zürich Opera Studio en The Bolshoi Young Artists Program. In september 2018 werd zij benoemd tot hoofd van Dutch National Opera Studio, om een gloednieuw, relevant internationaal programma te helpen creëren dat enkele van de meest briljante talenten van de nieuwe generatie ondersteunt en vertegenwoordigt.

Volg Dutch National Opera Studio op Instagram

@DNOPERASTUDIO

Dutch National Opera Studio is een initiatief van De Nationale Opera, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid die de jonge artiesten de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan hun projecten. De National Opera Studio wordt mogelijk gemaakt door:

     

Pieter Houbolt Fonds