Het Nationale Ballet presenteert

giselle tournee spanje

Deze voorstelling was te zien in seizoen 2011 / 2012

In 2009 bracht Het Nationale Ballet dit hoogtepunt van de balletromantiek in een nieuwe versie uit, waarbij de choreografie werd gerevitaiseerd, zodat deze nu ook een 21ste-eeuws publiek ontroert.

In het kort

Naast bedrog, wraak en vergiffenis voert pure liefde de boventoon in deze productie. Graaf Albrecht, de mannelijke hoofdpersoon, is in deze productie oprecht in zijn gevoelens voor Giselle, overweldigd als hij is door haar liefde en schoonheid. Wanneer Giselle sterft aan een gebroken hart nadat ze ontdekt dat hij al verloofd is, blijft Albrecht in radeloos verdriet achter. 

Creatie

In de nieuwe productie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante, met decors en kostuums van Toer van Schayk, staat respect voor de traditie voorop. ‘De choreografie, de compositie van de dansen is fenomenaal. Giselle heeft geen houdbaarheidsdatum. Het is tijdloos, net als de Nachtwacht’, aldus Rachel Beaujean.
> rolbezetting (onder voorbehoud)

Een registratie van de voorstelling is beschikbaar als DVD en blu-ray, onder meer bij de webwinkel van Het Muziektheater Amsterdam.
> online de dvd giselle bestellen

    ma 20 jan Het Financieele Dagblad

    ‘Giselle is een ballet van onsterfelijke schoonheid, waar een meeslepend verhaal gepaard is aan betoverende ballettechniek’

    ma 20 jan De Telegraaf

    ‘Het Nationale Ballet kan nog jaren voort met deze nieuwe Giselle’