Het Nationale Ballet presenteert

giselle tournee spanje

Deze voorstelling was te zien in seizoen 2012 / 2013

Het Nationale Ballet op tournee in Spanje.

In het kort

Het Nationale Ballet reist naar de Spaanse steden Bilbao, Alcobendas en Valencia. Het gezelschap is op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april eerst te gast in Bilbao (Teatro Arriaga), vervolgens in Alcobendas (bij Madrid) op dinsdag 16 april, en daarna op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 april in Valencia (Teatro Principal). Gedanst wordt de productie van Giselle van Beaujean/Bustamante die het gezelschap in 2009 met veel succes uitbracht en die in 2012 werd hernomen ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van het gezelschap.

 

Creatie

Naast bedrog, wraak en vergiffenis voert pure liefde de boventoon in deze productie. Graaf Albrecht, de mannelijke hoofdpersoon, is in deze productie oprecht in zijn gevoelens voor Giselle, overweldigd als hij is door haar liefde en schoonheid. Wanneer Giselle sterft aan een gebroken hart nadat ze ontdekt dat hij al verloofd is, blijft Albrecht in radeloos verdriet achter. 

In de nieuwe productie van Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante, met decors en kostuums van Toer van Schayk, staat respect voor de traditie voorop. ‘De choreografie, de compositie van de dansen is fenomenaal. Giselle heeft geen houdbaarheidsdatum. Het is tijdloos, net als de Nachtwacht’, aldus Rachel Beaujean.

Een registratie van de voorstelling is beschikbaar als DVD en blu-ray, onder meer bij de webwinkel van Het Muziektheater Amsterdam.
> online dvd giselle bestellen

    ma 20 jan Het Financieele Dagblad

    ‘Giselle is een ballet van onsterfelijke schoonheid, waar een meeslepend verhaal gepaard is aan betoverende ballettechniek’

    ma 20 jan De Telegraaf

    ‘Het Nationale Ballet kan nog jaren voort met deze nieuwe Giselle’