Het Nationale Ballet presenteert

Gala

Deze voorstelling was te zien in seizoen 2013 / 2014

Feestelijke opening van het balletseizoen 2013-2014 met een uniek verrassingsprogramma.

In het kort

Met een spetterend gala vindt op zaterdag 7 september in Het Muziektheater Amsterdam de feestelijke opening plaats van het balletseizoen 2013-2014. Alle solisten van Het Nationale Ballet geven acte de présence, de Junior Company debuteert, en alle leerlingen van de Nationale Balletacademie zijn van de partij. Als gastsolisten zijn Matthias Heymann(Opera national de Paris) en Marijn Rademaker (Stuttgarter Ballett).

Creatie

Op het verrassingsprogramma staan onder meer - naast een spectaculair Grand Défilé met meer dan 220 dansers - verschillende hoogtepunten uit het rijke repertoire van Het Nationale Ballet, evenals de wereldpremière Lolapalooza van choreograaf Ernst Meisner voor de Junior Company. Bovendien maakt  Vito Mazzeo, de kersverse eerste solist bij het gezelschap, zijn debuut.

Tijdens dit gala wordt uit handen van ex-prima ballerina Alexandra Radius de naar haar vernoemde prestigieuze Alexandra Radiusprijs uitgereikt aan die danser uit het tableau van Het Nationale Ballet  die volgens een onafhankelijke jury  in het voorgaande seizoen de meest indrukwekkende prestatie heeft geleverd.

De afgelopen jaren presenteerde Het Nationale Ballet bijzondere galavoorstellingen rond zijn vijftigjarig jubileum en ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van meesterchoreograaf Hans van Manen. Die voorstellingen vielen zozeer in de smaak bij het publiek, dat het gezelschap besloten heeft om vaker een gala te organiseren ter opening van het nieuwe balletseizoen.

Een voorstelling om niet te missen. In de pauze en na afloop zijn hapjes en drankjes en na afloop is het feest. Wees er ook bij en bestel nu uw plaatsen. Wij hopen u van harte te mogen begroeten bij één van de voorstellingen!

Muziek

Muzikale begeleiding: Holland Symfonia o.l.v. Matthew Rowe

    do 23 jan Trouw

    'Een parade van louter hoogtepunten, die stuk voor stuk iets zeggen over de evolutie van het gezelschap en de dans in Nederland’