Bloed, Zweet en blaren

Bloed, zweet en blaren

De uiterst succesvolle AVRO televisieserie Bloed, zweet en snaren over het wel en wee van de leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, heeft een opvolger: Bloed, zweet en blaren. Vanaf zaterdag 22 maart (21.20 uur, NL2) zendt de AVRO acht afleveringen over Het Nationale Ballet uit. De nieuwe serie legt het leven bloot van de dansers van Het Nationale Ballet.

Een van de dansers die gevolgd wordt is eerste soliste Igone de Jongh. We zien haar als ze zich voorbereidt op een van de zwaarste balletten. Hoe verdeelt ze haar tijd tussen repetities en de opvoeding van haar zoontje? Dansers Isaac Hernández en Victoria Ananyan – een liefdespaar – zien zich voor een dilemma geplaatst.  Isaac is net gepromoveerd tot eerste solist en ziet in Amsterdam zijn toekomst. Victoria krijgt het aanbod om in het prestigieuze Rusland te dansen en ‘nee’ zeggen lijkt geen optie want een danscarrière duurt te kort om op een tweede kans te wachten.

Regisseur Olaf van Paassen van producent De Haaien, dat het programma in samenwerking met de AVRO maakt: ‘Bloed, zweet en blaren laat zien hoe de euforie van een mooie voorstelling het wint van de pijn, hoe de dansers zich onderling verhouden en hoe heel het bedrijf is ingericht om keer op keer het beste uit iedereen te halen.’
Bloed, zweet en blaren start op zaterdag 22 maart en wordt acht weken lang om 21.20 uur uitgezonden op Nederland 2 bij de AVRO.

Lees meer