Het Nationale Ballet presenteert

New Moves 2021 Choreografieën van diverse makers

Start verkoop 02 jun 12:00

Nieuw werk

Een nieuwe lichting dansmakers

Wilt u kennismaken met de choreografen van de toekomst? Het jaarlijks terugkerende programma New Moves geeft de dansers van Het Nationale Ballet de kans hun choreografische talent te ontwikkelen en hun creaties te tonen aan een nieuwsgierig en avontuurlijk publiek. Laat u verrassen!

Feestelijke afsluiting

Het animo onder de dansers om een creatie voor New Moves te maken, is ieder jaar weer groot. Steun de aanstormende choreografietalenten van Het Nationale Ballet met uw komst en sluit samen met hen en de deelnemende dansers het theaterseizoen feestelijk af. Laat u verrassen door de vrolijke, virtuoze en ontroerende nieuwe balletten, soms uitgevoerd door solisten, maar vaak ook door jonge dansers van Het Nationale Ballet die zich voor het eerst als solist bewijzen.

Nieuw bloed
De danskunst kan niet zonder ‘nieuw bloed’. Naast nieuwe generaties dansers zijn ook steeds weer nieuwe lichtingen dansmakers nodig om de verdere ontwikkeling en bloei van de dans mogelijk te maken. Investeren in nieuw choreografisch talent is een ‘must’, aldus artistiek directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen.

  wo 03 feb Dance Europe

  New Moves, the workshop programme of the dancers’ own choreography, always makes interesting viewing

  ma 04 feb Cultuurbewust.nl over New Moves

  "De verrassende choreografieën en het intieme karakter maken New Moves tot een bijzondere ervaring."

  di 06 feb Telegraaf - New Moves

  The enthusiasm of the young ballet dancers and new choreographic talent exploded. Cheers rose regularly in the packed auditorium of the National Opera & Ballet building. It was contagious. The auditorium vibrated with positivism'.

Talenten ontplooien
Naast het ontwikkelen van choreografisch talent, geeft New Moves ook de kans om andere talenten te ontplooien, zoals op het gebied van decor-, kostuum- en lichtontwerp, productie, techniek, marketing en publiciteit.

De afgelopen jaren heeft een groot aantal (ex-)dansers van Het Nationale Ballet zich mede dankzij New Moves kunnen manifesteren als choreograaf. Jonge makers als Juanjo Arqués, Daniela Cardim, Monique Duurvoort, Peter Leung, Ernst Meisner, Milena Sidorova en Remi Wörtmeyer wisten de aandacht op zich te vestigen met prikkelende nieuwe werken.