Het Nationale Ballet presenteert

Generale Romeo en Julia Shakespeares beroemde tragedie

Deze productie was te zien in oktober 2019

Balletavond voor jongeren

Tijdsduur 3:00

Pauzes 2

Van Sergej Prokofjev

Romeo en Julia is hét ballet voor een jong publiek. Ben je niet ouder dan 35 jaar, bereid je dan voor op een unieke avond.

Woensdag 9 oktober vanaf 20.00 uur reserveert Het Nationale Ballet voor jou de generale van dit avondvullende ballet naar Shakespeares beroemde tragedie over een onmogelijke liefde. Een wel heel bijzondere kans om kennis te maken met ballet! Voor maar €15.

Let op: bij de deur moet je je leeftijd kunnen aantonen.

Met twee jonge publiekslievelingen als Romeo en Julia: Timothy van Poucke en Salome Leverashvili!

 

Generale repetitie
Deze voorstelling voor een select publiek geldt tegelijkertijd als generale repetitie. Dat is voor de dansers natuurlijk best spannend maar in principe merk je er als bezoeker weinig van; het lijkt een voorstelling als alle andere en het moet wel heel raar lopen, wil de voorstelling eventjes stilgelegd worden.

Een onvergetelijk ballet
Een van Nederlands bekendste choreografen, Rudi van Dantzig, liet zich in 1967 inspireren door het verhaal over de onmogelijke liefde tussen twee Veronese jongeren. Zijn aangrijpende, realistische en geëngageerde Romeo en Julia staat bij vele balletgezelschappen  - van Canada tot Hongkong - op het repertoire. Met fijnzinnige karakterschetsen en sfeertekeningen laat Van Dantzig zien hoe de vete tussen twee adellijke families de onbezorgde jeugd en opbloeiende liefde van Romeo en Julia – een liefde die zij met de dood moeten bekopen - kapotmaakt.

Het succes van Romeo en Julia is mede te danken is aan het intrigerende toneelbeeld van Toer van Schayk dat oogt als een tot leven gewekt schilderij. Maar ook de schitterende en meeslepende muziek van Prokofjev, uitgevoerd door Het Balletorkest en onder leiding van Ermanno Florio, maakt het tot een ballet dat je toch op zijn minst één keer gezien moet hebben.

Vaker goedkoop naar opera of ballet?

Word dan lid van My Muse & Me, en ga tot je 35ste met fikse korting naar opera en ballet!

Meer informatie: My Muse & Me  more opera & ballet (for less)

Meer informatie: Romeo en Julia