Het Nationale Ballet presenteert

Unboxing Ballet Een spannende mix van klassiek en modern

TOURNEE

Tournee door Nederland

De Junior Company gaat ook dit seizoen op reis door het hele land met Unboxing Ballet. Een programma dat klassiek ballet op het hoogste niveau koppelt aan werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen als Daniela Cardim,  Wubkje Kuindersma  en Milena Sidorova. 

 

Choreographic Academy

Maar liefst twee choreografieën in Unboxing Ballet komen voort uit de ‘Choreographic Academy’ die Het Nationale Ballet afgelopen zomer organiseerde, waarin jonge choreografen drie weken lang aan de slag gingen met dansers van de Junior Company.

Unboxing Ballet

Paquita Suite

Unboxing Ballet omvat om te beginnen een klassiek werk: de Paquita Suite, in de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte, gericht op de puur dansante divertissementen die dansmeester Marius Petipa in 1881 toevoegde aan het origineel. “Een Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, schreef de Volkskrant. Paquita vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, een ideale toetssteen voor de jonge talenten.

What Got You Here

Daniela Cardim krijgt de kans om verder te werken aan haar What Got You Here (wereldpremière), dat is geïnspireerd door het beroemde boek van Bill Bryson over het ontstaan van de wereld.

Mesmer

Een wereldpremière! Mesmer is een nieuw werk van Wubkje Kuindersma. Eerder creëerde zij voor Het Nationale Ballet Two and Only, een choreografie die internationaal furore maakte.

Withdrawn

Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige WITHDRAWN, een groepswerk voor de twaalf dansers van de Junior Company.

Fuse

Het ballet Fuse van Charlotte Edmonds is gemaakt voor twee dansers en een danseres en gezet op muziek van de Franse componist Armand Amar uit de soundtrack van 'Human' (2015), een documentaire van Yann Arthus-Bertrand. Het contrast tussen de twee delen is groot: het eerste deel is ritmisch, het tweede deel gevoelig.

Revelry

Choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company Ernst Meisner maakte ter gelegenheid van het Gala 2017 een werk voor de dansers van de Junior Company. Het bruisende, energieke werk Revelry, op de gelijknamige, kleurrijke compositie van Lowell Liebermann, roept de sfeer op van een sprankelend feest. De dansers komen een voor een aan en al snel tuimelen ze over elkaar heen, om in alle mogelijke combi’s het leven te vieren.

Paquita Suite
Choreografie
Rachel Beaujean, naar Marius Petipa
Muziek
Edouard-Marie-Ernest
Deldevez
Ludwig Minkus

Fuse
Choreografie
Charlotte Edmonds

What Got You Here - wereldpremière
Choreografie
Daniela Cardim
Muziek
Nico Muhly
Kostuumontwerp
Daniela Cardim i.s.m. Oliver Haller

WITHDRAWN
Choreografie
Milena Sidorova
Muziek
Emilie Satt, YBMM
DJ 7su, Butterfly

Mesmer - wereldpremière
Choreografie
Wubkje Kuindersma
Muziek
1. A sort of Homecoming
2. Here Comes Everybody
Componist: Anthony Fiumara

Revelry
Choreografie
Ernst Meisner
Muziek
Lowell Liebermann

    do 15 feb Trouw over In Transit, 2017

    'Ernst Meisner (...) en Juanjo Arqués laten zien dat ze uitstekend met grote groepen kunnen werken, ze maken allebei gewaagde muzikale keuzes en weten te bekoren met een hedendaagse ballettaal’