Het Nationale Ballet presenteert

De kleine grote kist Junior Company

Deze productie was te zien in april 2017

een magische dansvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar

Voor kinderen van vanaf 4 jaar

Tijdsduur 0:50

De kleine grote kist biedt een ideale kennismaking met klassiek en hedendaags ballet. Kinderen maken kennis met een wonderlijke kist op zolder en worden zo meegevoerd in een betoverend dansavontuur.

In het kort

Op een zolder zit een meisje alleen. Ze verveelt zich. Ze heeft niemand om mee te spelen. Ze leunt tegen een grote kist. Opeens hoort ze rare geluiden. Uit de kist komen twee fantasievriendjes gesprongen. Eerst vinden ze elkaar gek. Dan worden ze vrienden en willen ze met elkaar spelen en dansen. Ze bedenken een plan. Waar kun je spelen? Waar kun je dansen? Waar kun je alles zijn wat je wilt zijn? Ze gaan met elkaar iets heel groots bouwen. Ze maken een… Dat ga je zien in de voorstelling De kleine grote kist!

locatie

Ingang theater: De Kleine Grote Kist is in balletstudio 4 van Het Nationale Ballet. De studio is omgetoverd tot zaal. Vanaf de toegangsdeuren, die zich bevinden vlakbij de hoofdingang van Nationale Opera & Ballet, is het nog ongeveer vijf minuten lopen naar de zaal. 

Komt u met een rolstoel naar de Kleine Grote Kist? In dat geval kunt u contact opnemen met c.timmer@operaballet.nl

 

Neem een kijkje achter de schermen
Bekijk de trailer!

Creatie

De kleine grote kist is de eerste kleutervoorstelling van Het Nationale Ballet, een choreografie van Ernst Meisner. In 2010 ging de voorstelling met veel succes in première. De kleine grote kist wordt gedanst door twee danseressen en een danser van de Junior Company.