Het Nationale Ballet presenteert

1001 nacht

Deze voorstelling was te zien in seizoen 2012 / 2013

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West vond een feestelijke en wervelende ontmoeting plaats tussen Het Nationale Ballet en diverse dansgroepen uit Nieuw-West.

In het kort

De ontmoeting, die plaatsvindt in Theater De Meervaart, toont de vele smaken dans in dit stadsdeel: Turkse volkdans, Indiase bollywooddance, streetdance én … klassiek ballet. De verschillende dansgroepen weven gezamenlijk een veelkleurig tapijt vol motieven en verhalen, met de wereldberoemde vertellingen uit 1001 Nacht als rode draad. Voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder(s).

Creatie

Peter Leung, coryphée bij Het Nationale Ballet, tekent voor de samenstelling en de eindmontage van 1001 Nacht Ik zie je en moet mijn ogen sluiten... . Peter Leung is bekend van onder meer de jaarlijkse choreografieworkshop New Moves en de programma’s Nieuwlichters en In Space. Deelnemende dansgroepen naast Het Nationale Ballet zijn: ISH, Dansschool 4West, Ballet-en dansschool Martha Rowoud, Franceeya Dance Cool, Aisa Lafour Bellydance Company, SwingStreet, Amsterdam Dance Centre, Dansgroep Tugra, Sahara-Dance en ZID.

Het Nationale Ballet danst twee stukken: de pas de deux uit Ted Brandsens Carmen(gedanst door Nadia Yanowsky en Jared Wright) en La Source van Remi Wörtmeyer (door Qian Liu en Miles Pertl).

new west fest

1001 Nacht - Ik zie je en moet mijn ogen sluiten... maakt deel uit van de eerste editie van het New West Fest, een festival vol met muziek, theater, comedy, eten en avontuur, dat van 22 september tot en met 28 oktober 2012 in en om de Meervaart in Amsterdam Nieuw-West plaatsvindt.

participatieproject

Dans verbindt en gaat voorbij aan grenzen van culturen en religies. Dans kan betoveren en ons laten dromen. Het is die kracht die in dit omvangrijke participatieproject tot uitdrukking wordt gebracht.

> theater de meervaart
> new west fest