Het Nationale Ballet presenteert

gala - 50 jaar het nationale ballet

Deze voorstelling was te zien in seizoen 2011 / 2012

Alle reden om in het seizoen 2011 | 2012 stil te staan bij dit gouden jubileum en bij de ontwikkeling die het gezelschap heeft doorgemaakt. Maar óók om vooruit te kijken, door nieuwe creaties te tonen die een verfrissende blik op de toekomst van de danskunst bieden.

In het kort

Een feestelijke en veelzijdige 'spectacle coupé'. Het jubileumseizoen 2010 | 2012 start met een feestelijke galavoorstelling waaraan behalve het voltallige Nationale Ballet ook leerlingen van de Nationale Balletacademie en diverse buitenlandse gastsolisten hun medewerking verlenen.

Het programma wordt exclusief voor deze avond samengesteld en omvat een selectie van hoogtepunten uit het veelzijdige repertoire. Virtuoze pas de deux en variaties uit het avondvullende, klassiek-romantische repertoire worden afgewisseld met groots bezette ensemblechoreografieën. Het galaprogramma wordt voorzien van filmbeelden, waarin de geschiedenis van Het Nationale Ballet tot leven wordt gebracht. Dress code: feestelijk chique!

Creatie

gala bij pathé cinema's

Het jubileumseizoen van Het Nationale Ballet is ook te zien bij Pathé Cinemas. Dit unieke Gala is live en in high definition te volgen bij de Pathé Cinemas in Den Haag (Buitenhof), Rotterdam (Schouwburgplein), Arnhem (Rembrandt), Eindhoven, Groningen, Maastricht, Tilburg, Zwolle (De Kroon), en Tuschinski Amsterdam.
> pathé cinemas

Muziek

Muzikale begeleiding Holland Symfonia

Muzikale leiding Andrea Quinn

Zangeres Kelly God