World Ballet Day 2019

World Ballet Day 2019

18 Oktober 2019

Kijk mee achter de schermen bij Romeo en Julia én Frida 

Woensdag 23 oktober 2019 is het voor de zesde maal World Ballet Day LIVE. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement kan iedereen wereldwijd via livestreams op Facebook en YouTube achter de schermen meekijken tijdens repetities van balletgezelschappen als Het Nationale Ballet, The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet, The Royal Ballet en ruim dertig andere gezelschappen van over de hele wereld.

Tijdens World Ballet Day LIVE neemt Het Nationale Ballet de kijker mee voor een uniek kijkje achter de schermen. Te zien is een livestream van een repetitie van Romeo en Julia, de productie die op dit moment te zien is in Nationale Opera & Ballet. Daarnaast een exclusieve preview van de repetities van de nieuwe productie Frida, een ballet over het leven en werk van Frida Kahlo, die in februari 2020 in wereldpremière gaat bij Het Nationale Ballet.

De livestream van Het Nationale Ballet is van 16.30 tot 17.00 uur te volgen via de Facebook pagina  en het YouTube kanaal van Het Nationale Ballet.

World Ballet Day LIVE
De eerste editie van World Ballet Day LIVE vond plaats in 2014. Het event geeft via de kijker via livestreaming een unieke blik achter de schermen van balletgezelschappen van over de hele wereld. De initiërende  balletgezelschappen, The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet en The Royal Ballet zenden opeenvolgend een livestream uit van elk vijf uur. Tijdens de livestreams worden gastgezelschappen, waaronder Het Nationale Ballet, uitgenodigd om ook hun deuren te openen. Naast Het Nationale Ballet zijn er bijdragen van meer dan dertig balletgezelschappen van over de hele wereld. Elk gezelschap zal uitzenden via zijn eigen Facebook en of YouTube kanaal. De voorgaande edities van World Ballet Day LIVE behaalden miljoenen views.