300.000e bezoeker Notenkraker & Muizenkoning
Foto: Altin Kaftira

Notenkraker & Muizenkoning verwelkomt 300.000ste bezoeker

16 december 2019

Zaterdag 14 december, verwelkomde Het Nationale Ballet de 300.000ste bezoeker van de klassieker Notenkraker & Muizenkoning in Nationale Opera & Ballet, Amsterdam. De familie Morati uit Amsterdam was de gelukkige. Ze werd verwelkomd door directeur Ted Brandsen en mocht vervolgens op de foto met dansers Floor Eimers en Martin ten Kortenaar in het decor van Notenkraker & Muizenkoning op het grote podium van Nationale Opera & Ballet.

Notenkraker & Muizenkoning beleeft dit jaar zijn twaalfde seizoen. Het balletsprookje kwam in 1996 op het repertoire van Het Nationale Ballet en is uitgegroeid tot de ultieme kerstvoorstelling voor het hele gezin. De productie heeft vrijwel altijd voor volledig uitverkochte zalen gezorgd en ook voor deze twaalfde reeks is de zaalbezetting 100%. Daarmee is Notenkraker & Muizenkoning de grootste publiekstrekker van Het Nationale Ballet met bezoekersaantallen die ongekend hoog zijn in de gesubsidieerde podiumkunstensector. Bovendien is op 20 december 2019 de 200ste voorstelling van Notenkraker & Muizenkoning bij Het Nationale Ballet die in december 2020 opnieuw terugkeert.

Foto header: de familie Morati en dansers Floor Eimers & Martin ten Kortenaar in het decor van Notenkraker & Muizenkoning.

Fotografie: Altin Kaftira