Speeldata

4 juni 2022

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

19:00 tot 00:30

Tickets

Vanaf €30

YPC gala

International Young Patrons Gala

Na twee jaar afwezigheid is het International Young Patrons Gala op 4 juni terug! Het thema van de avond is Dear Future… Met klassiekers uit het verleden in een nieuw jasje en een frisse blik vooruit, brengen we een ode aan de toekomst. Voor iedereen onder de 40 jaar, maken we met het rode lopermoment vooraf, de backstage experience in de foyer en een knallende afterparty, het International Young Patrons Gala, tot hét culturele event van het jaar.

Dress code: Black Tie

Tijdens het verrassingsprogramma in de zaal delen opera en ballet het podium en geven we ruimte aan jong aanstormend talent binnen Nationale Opera & Ballet, waaronder De Nationale Opera Studio en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Het zaalprogramma wordt gevolgd door een groot feest in de foyer met DJ en open bar. De Early Bird tickets zijn inmiddels uitverkocht en de reguliere verkoop gaat hard, dus wees er snel bij!

 

Young Patrons Circle 

De Young Patrons Circle is een internationale jonge groep donateurs van Nationale Opera & Ballet. De groep bestaat uit ongeveer 200 young professionals en creatives tot de leeftijd van 40 jaar die een passie delen voor opera en ballet. De cirkel biedt een exclusief kijkje achter de schermen en brengt je dichter bij de magie van opera en ballet. Door je aan te sluiten bij de Young Patrons Circle help je ons mee vorm te geven aan de richting en de toekomst van Nationale Opera & Ballet en ondersteun je onze talentenprogramma’s.  

Als Young Patron krijg je minimaal één vrijkaart voor het Internationale Young Patrons Gala en de mogelijkheid om als eerste kaarten te bestellen.

Aftermovie International Young Patrons Gala 2022

Aftermovie International Young Patrons Gala 2022
10 juli

Eindelijk een gala met allure

10 mei

Het Nederlandse MET Gala

29 juni

Het culturele hoogtepunt van het jaar

YPC Gala
YPC Gala
YPC Gala
YPC Gala

Bestel kaarten

Tickets worden geladen...
Balletorkest

Het Balletorkest

Dirigent YPC Gala: Jonathan Lo

Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland.

Het Balletorkest

Het Balletorkest, met Matthew Rowe als chef-dirigent, bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Een optimale synthese tussen muziek en dans, dat is de missie van het orkest. Het orkest beheerst een rijk repertoire, met daarbinnen een prominente plaats voor de parels uit de balletgeschiedenis, zoals Tsjaikovski’s NotenkrakerLe Sacre du Printemps van Stravinsky en Romeo en Julia van Prokofjev. Dit repertoire wordt steeds weer aangevuld met de beste werken van hedendaagse componisten, geselecteerd door de toonaangevende choreografen van vandaag. Daarmee bereikt het orkest dansliefhebbers en liefhebbers van balletmuziek, en tevens kinderen en jongeren. De educatieve projecten van het orkest wonnen meerdere (internationale) prijzen, zoals de Young Audiences Music Award in 2016 voor Creatures, een samenwerking met dansgezelschap ISH. 

Meer over Het Balletorkest