Manoj Kamps | Dirigent, theatermaker en componist

Manoj Kamps | Dirigent, theatermaker en componist

Manoj Kamps dirigeerde onder meer Händels Giulio Cesare bij Opera North, de semiscenische première van MILA, Great Sorcerer van Andrea Clearfield tijdens het Prototype Festival in New York, de première van Calliope Tsoupaki’s Bosch Requiem (November Music en Muziekgebouw Amsterdam), Stravinsky’s Le sacre du printemps (Nederlands Studenten Orkest), The Fairy Queen bij de Nederlandse Reisopera (een coproductie met de Veenfabriek), de kameropera Be With Me Now op het Festival d’Aix-en-Provence en de wereldpremière van Hilda Paredes’ Harriet (Amsterdam, Mexico, Lyon en Antwerpen).

Hen dirigeerde onder meer de BBC Philharmonic, de Brussels Philharmonic, en het Ulster Orchestra. Tevens werkt hen regelmatig met Asko|Schönberg, Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. Van 2015 tot 2017 was hen Junior Fellow in Orchestral Conducting aan het Royal Northern College of Music in Manchester (onder mentor Mark Elder), en hen heeft masterclasses gevolgd bij o.m. Bernard Haitink en Carlo Rizzi.

Hij was onder andere muzikaal leider en co-creator van FAUST [working title], dat september 2020 te zien was in ons theater.

Foto: Judith Tielemans